معاون محیط زیست دریایی و تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست در حاشیه سفر به استان خوزستان و در جریان بازدید از تالاب هورالعظیم با بیان اینکه برخی از فعالیتهای نفتی در هورالعظیم بدون هماهنگی انجام میشود و آسیبهایی به بستر و خدمات اکوسیستمی تالاب وارد میکند، گفت: از وزیر نفت و مدیران ارشد این وزارتخانه میخواهم از نزدیک این ثروت ملی و فعالیتهای وزارت نفت را ببینند.
احمدرضا لاهیجانزاده اظهار کرد: در آغاز سال آبی ۱۴۰۳- ۱۴۰۴ هستیم و معمولاً در ابتدای آغاز این فصل، کمترین میزان آب در تالابهای کشور وجود دارد. بر اساس تصاویر ماهوارهای و مساحت آبگیریشده، حدود ۵۰ درصد تالاب هورالعظیم آبگیری شده است که با آغاز فصل بارندگی این عدد افزایش خواهد یافت.
وی افزود: تالاب هورالعظیم یکی از ارزشمندترین تالابهای جهان محسوب میشود و حدود ۳۶۰ هزار هکتار مساحت دارد که ۱۲۷ هزار هکتار آن در ایران قرار دارد. این تالاب از نظر تنوع زیستی یکی از مهمترین تالابهای کشور است؛ در روز گذشته (۲۵ آبانماه) در بازدید از هورالعظیم شاهد حضور زیاد پرندگان مهاجر و همچنین پرندگان بومی در این تالاب بودیم.
معاون محیط زیست دریایی و تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست گفت: تالاب هورالعظیم دستخوش یک سری ناملایمتها شده است که یکی از آنها فعالیتهای وزارت نفت در تالاب است؛ برخی از فعالیتهای نفتی در هورالعظیم بدون هماهنگی انجام میشود و آسیبهایی به بستر و خدمات اکوسیستمی تالاب وارد میکند. در این خصوص از وزیر نفت و مدیران ارشد این وزارتخانه میخواهم از نزدیک این ثروت ملی و فعالیتهای وزارت نفت را ببینند.
لاهیجانزاده عنوان کرد: فعالیتهای نفتی میتوانند با رعایت الزامات و وارد کردن کمترین خسارتها انجام شوند بنابراین وزارت نفت باید در کنار سازمان حفاظت محیط زیست باشد و این ثروت ملی را برای نسلهای آینده را حفظ کند.
وی در خصوص آخرین وضعیت دیگر تالابهای خوزستان، بیان کرد: در حال حاضر تالاب بینالمللی شادگان ۷۶ درصد و تالاب بامدژ ۴۶ درصد آبگیری شدهاند و دیگر تالابهای خوزستان هم تقریباً به همین نسبت آب دارند.
معاون محیط زیست دریایی و تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست گفت: امیدواریم با بارندگیهای خوب، شرایط خوبی در تالابهای خوزستان برای پرندگان مهاجر داشته باشیم.