بیمار کرونایی

براساس اعلام وزارت بهداشت، در هفته ۱۱۶ همه‌گیری کووید ۱۹ در ایران، مرگ و میر ناشی از این بیماری در پنج استان کشور صفر بوده و در ۲۸ استان نیز کاهش بیماران بستری گزارش شده است.

به گزارش پیام خانواده  تا قبل از شروع واکسیناسیون همگانی در کشور هربار که با تعطیلات چند روزه مواجه می‌شدیم متخصصان هشدار می‌دادند که از سفر و دورهمی پرهیز کنید به دلیل اینکه ممکن است شاهد شیوع چندبرابری ویروس کرونا در کشور باشیم اما با گذشت حدود ۶۰ روز از آغاز سال جدید، این روزها شاهد کاهش چشمگیر موارد ابتلا و مرگ و میر ناشی از این بیماری در کشور هستیم؛ موضوعی که از ابعاد مختلف قابل بررسی بوده اما نباید از نقش واکسیناسیون عمومی در این روند رو به کاهش نیز غافل شد.

در هفته ۱۱۶ همه‌گیری کووید ۱۹ در ایران، مرگ و میر ناشی از این بیماری در پنج استان کشور صفر بوده است و در ۲۸ استان نیز کاهش بیماران بستری گزارش شده است.

در مجموع، مراجعه به آمارهای کرونا در آخرین روز سال ۱۴۰۰ حکایت از شناسایی ۱۸۱۶ بیمار جدید و فوت ۶۰ تن دارد و این درحالی است که علی‌رغم آنکه پیش‌بینی می‌شد تحت تاثیر سفرها و دید و بازدیدهای عید، آمار کرونا در کشور روند صعودی را طی کند، اما این روزها شاهد سه رقمی شدن بیماران شناسایی شده و کاهش چشمگیر موارد مرگ و میر و در مواردی نیز تک رقمی شدن آن هستیم؛ به طوری که براساس آخرین آمار منتشر شده از سوی وزارت بهداشت طی شبانه روز گذشته ۳۸۵ بیمار جدید شناسایی شده و ۸ نفر نیز جان خود را از دست دادند.

براساس اعلام وزارت بهداشت، در هفته ۱۱۶ همه‌گیری کووید ۱۹ در ایران، مرگ و میر ناشی از این بیماری در پنج استان کشور صفر بوده است و در ۲۸ استان نیز کاهش بیماران بستری گزارش شده است. بررسی هفتگی وضعیت موجود کرونا در کشور در هفته سوم اردیبهشت ماه مصادف با هفته ۱۱۶ همه‌گیری کرونا در کشور نشان می‌دهد در پنج استان زنجان، سمنان، فارس، کردستان و گلستان مرگ و میر ناشی از کرونا صفر بوده است. همچنین تعداد موارد سرپایی مثبت شناسایی شده در هفته اخیر ۲۲۱۸ نفر، تعداد موارد بستری جدید ۵۳۶ نفر و تعداد موارد فوتی جدید در هفته اخیر ۷۸ نفر بوده است.

همچنین بررسی‌ها نشان می‌دهد، در استان تهران در هفته اخیر، تعداد موارد سرپایی مثبت شناسایی شده ۸۲ نفر، تعداد موارد بستری جدید ۹۵ نفر و تعداد موارد فوتی جدید ۱۲ نفر بوده است .همچنین در استان تهران در هفته اخیر موارد بستری و فوت استان کاهش یافته است. بروز موارد بستری و میزان مرگ و میر استان در حد متوسط کشور بوده است.

واکسیناسیون ادامه دارد

سیدمحسن زهرایی رییس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت با بیان اینکه پایگاه‌های واکسیناسیون وزارت بهداشت همچنان در حال فعالیت هستند، اظهارداشت: زمانی حدود یک و نیم میلیون تزریق واکسن کووید در کشور انجام می‌شد که تقریبا در اواخر مرداد مراجعه بسیار افزایش یافته بود و تعداد پایگاه‌ها به سیزده هزار پایگاه رسید و واکسیناسیون انجام شد.

وی در گفت و گو با خبرنگار سلامت ایرنا با بیان این مطلب افزود: روند واکسیناسیون طی روزهای اخیر کاهش یافته است به دلیل اینکه بخش عمده‌ای از افراد واکسن نوبت اول و دوم خود را دریافت کرده‌اند و بخش دیگری نیز به دلیل روند کاهشی بیماری بوده است و برخی نیز واکسیناسیون خود را به تاخیر انداخته‌اند.

۷۰۸ مرکز تجمیعی و در مجموع ۵۴۰۰ مرکز واکسیناسیون کرونا در حال ارائه خدمات واکسیناسیون هستند و همه هموطنانی که نیازمند انجام واکسیناسیون هستند می‌توانند به این مرکز مراجعه کنند و بر حسب نیاز جامعه پایگاه‌های واکسیناسیون درحال ارائه خدمت هستند.

رییس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت تصریح کرد: در گذشته تعداد پایگاه‌ها به ۱۳ هزار پایگاه رسیده بود و تعداد زیادی از افراد واکسن خود را دریافت کرده‌اند اما علی رغم تاکید وزارت بهداشت هنوز بخشی از افراد واکسن دریافت نکرده‌اند.

وی با بیان اینکه گروه‌های پرخطر ایمن شده‌اند و طی ۶ ماه گذشته درصد زیادی از افراد جامعه ایمن شده‌اند، گفت: همین مسئله منجر به این شده است که بیماری فروکش کند و بیماری بعد از تعطیلات شایع نشد. بیماری کرونا نشان داده است که تغییرپذیر است و همین مسئله نیز منجر به نگرانی است لذا لازم است افرادی که نوبت اول را دیافت نکرده اند یا نوبت دوم و سوم خود را دریافت نکرده‌اند به مراکز واکسیناسیون مراجعه کنند. خوشبختانه شاهد هستیم مرگ و میر بیماری تک رقمی شده است و تدام این وضعیت شکننده است و منطق حکم می‌کند از ابزارهای پیشگیری مثل واکسیناسیون استفاده کنیم تا طی هفته‌های آتی متضرر نشویم.

موفقیت دولت سیزدهم در مهار پاندمی جهانی/ مرگ و میر کرونا چگونه تک رقمی شد؟

به نظر نمی‌رسد موج بزرگی را طی روزهای آتی تجربه کنیم

مهرداد حق‌ازلی دبیر بورد داخلی کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا گفت: میزان بروز بیماری و موارد شدید آن در کشور کاهش یافته است. همچنین موارد مرگ و میر کرونایی ما ظرف دو هفته اخیر زیر ۲۰ نفر بوده است که این موضوع می‌تواند علل مختلفی داشته باشد.

وی افزود: یکی از دلایل کاهش آمارهای ما روند واکسیناسیون کشوری است، اما لازم است افرادی که دز سوم واکسن را تزریق نکرده‌اند حتما نسبت به تلقیح واکسن اقدام کرده و از طرفی بر اساس پروتکل موجود واکسیناسیون، دز چهارم افراد واجد شرایط نیز صورت گیرد. در شرایط فعلی ما از وضعیت پیک خارج شده‌ایم اما این موضوع به هیج عنوان به معنای کاهش رعایت پروتکل‌های بهداشتی نیست.

با توجه به شرایط موجود به نظر نمی‌رسد موج بزرگی را طی روزهای آتی تجربه کنیم. ممکن است در روزها یا هفته‌ای تعدادی از موارد بروز بیماری افزایش یابد ولی با توجه به وضعیت واکسیناسیون و ابتلای تعداد زیادی از افراد جامعه به ویروس و شکل‌گیری ایمنی ذاتی، به نظر می‌رسد پیک بزرگی در انتظار ما نباشد، مگر اینکه ماهیت ژنتیکی ویروس تغییر قابل توجهی داشته باشد.

حق‌ازلی در پاسخ به این سوال که به چه علت علی‌رغم هشدارها اما ایام عید نوروز نتوانست سبب افزایش موارد بیماری شود؟ نیز گفت: در برخی استان‌ها شاهد افزایش خیلی کوچک موارد بودیم که البته به سرعت کنترل شد. یکی از علل عدم شکل‌گیری موج یا شرایط حاد پس از عید این بود که فاصله واکسیناسیون توده‌ای مردم ما خیلی با نوروز فاصله نداشت و در ایام عید شاکله افراد ایمنی مناسبی داشتند و از ابتلا به موارد سخت و علامت‌دار جلوگیری شد.

موفقیت دولت سیزدهم در مهار پاندمی جهانی/ مرگ و میر کرونا چگونه تک رقمی شد؟

وی درباره وضعیت ایران در مقایسه با سایر کشورها از نظر گذر از موج امیکرون نیز گفت: امیکرون با تاخیری نسبت به سایر کشورها در ایران فعال شد ولی موج ایجاد شده از موج قبلی( دلتا) کوچک‌تر و مدت زمان ایجاد درگیری آن هم کمتر بود. در شرایط فعلی امیکرون در ایران کنترل شده به نظر می‌رسد و این وضعیت نشان می‌دهد که ما در موج ششم درگیری گسترده‌ای به شکل موج سخت پنجم نداشتیم.

اگر تعداد مرگ و میر کرونایی کشور ۸ هفته در چنین شرایطی کاهشی بماند، آن وقت می‌توان گفت از حالت پاندمی خارج شده‌ایم

حق‌ازلی با اشاره به اینکه طی روزهای اخیر آمریکا و برخی کشورهای اروپایی موضوع خروج از پاندمی کرونا را مطرح می‌کنند، تصریح کرد: این شرایط نشان می‌دهد همانند ویروسی مانند آنفلوآنزا که هرسال شاهد مواردی از آن هستیم، در مورد کرونا نیز اگر تغییر ژنتیکی خاصی صورت نگیرد کم کم جوامع بین‌المللی به این سمت حرکت می‌کنند که مانند آنفلوآنزا در کرونا هم هر سال تعدادی موارد بروز و مرگ و میر داشته باشیم.

عضو کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا تاکید کرد: اینکه تحت تاثیر آمارهای فعلی کشور، بخواهیم بگوییم ایران از شرایط پاندمی خارج شده است،‌ زود است. اگر تعداد مرگ و میر کرونایی کشور ۸ هفته در چنین شرایطی کاهشی بماند، آن وقت می‌توان گفت از حالت پاندمی خارج شده‌ایم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =