به گزارش پیام خانواده ۲۰نوامبر (۲۹ آبان) روز جهانی کودک در سال ۲۰۲۳ در حالی فرا رسیده است که در ۴۴ روز اخیر بیش از ۵۵۰۰ کودک بیگناه فلسطینی در غزه به شهادت رسیدند. دفتر اطلاع رسانی دولت غزه روز گذشته ۲۸ آبان اعلام کرده بود که شمار شهدای تجاوز رژیم صهیونیستی به غزه به بیش از ۱۳ هزار نفر از جمله ۵۵۰۰ کودک و ۳۵۰۰ زن رسیده است و ۶ هزار نفر نیز مفقود شدند که چهار هزار نفر آنها را زنان و کودکان تشکیل میدهند همچنین در جریان حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه، ۳۰ هزار نفر مجروح شده که بیش از ۷۵ درصد آنها را زنان و کودکان تشکیل میدهند.
صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) به تازگی با ارائه آماری تکاندهنده از کشتار کودکان در غزه، اعلام کرد که روزانه حدود ۴۲۰ کودک در حملات رژیم صهیونیستی کشته یا زخمی میشوند.
در روزهای اخیر دو حمله تروریستی بیش از دیگر حملات، توجه و خشم جهانیان را برانگیخت که یکی از آن رخدادها، قربانی شدن کودکان و نوزادان در بیمارستان شفا بود؛ بیمارستانی که در آن دهها کودک همچنین نوزادان نارس بر اثر کمبود تجهیزات پزشکی به شهادت رسیدند.
دومین رخداد اسفناکی که خشم جهان را در آستانه روز جهانی کودک برانگیخت، حمله به مدرسه «الفاخوره» بود. جنگندههای رژیم اسرائیل بعد از ظهر روز شنبه ۲۷ آبان این مدرسه در اردوگاه «جبالیا» در شمال غزه را بمباران کردند که طبق آخرین گزارشها بیش از ۲۰۰ نفر در این حمله وحشیانه به شهادت رسیدهاند. همزمان با کودک کشی در مدرسه الفاخوره، مدرسه تل الزعتر نیز هدف حملات رژیم قرار گرفت و به گفته وزارت بهداشت فلسطین، صدها نفر در حمله به این دو مدرسه شهید و مجروح شدهاند تا حدی که یونیسف از این اقدامات وحشیانه شوکه شده است.
آنچه پس از عملیات موفقیتآمیز «طوفان الاقصی» تاکنون در غزه در حال وقوع است، جنایت علیه بشریت، نسلکشی و آپارتاید اسرائیل را نمایان کرده است و هر چند جنایات این رژیم کودککش محدود به این برهه تاریخی نیست و صهیونیستهای غاصب بیش از هفت دهه است که حقوق فلسطینیان را زیر پا میگذارند اما دیوانهوار و با وقاحت ارتکاب جنایت را آشکارا در منظر جهانیان عرضه کردند.
پیماننامه حقوق کودک؛ مقبولترین سند حقوق بشر در تاریخ
۲۰ نوامبر ۱۹۸۹ پیماننامه حقوق کودک که یک کنوانسیون بینالمللی است و حقوق مدنی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کودکان را بیان میکند، مورد پذیرش مجمع عمومی سازمان ملل متحد قرار گرفت و تاکنون ۱۹۳ کشور (تمام اعضای ملل متحد به جز ایالات متحده آمریکا) این سند را تصویب کردهاند یا به آن ملحق شدهاند و به این ترتیب مقبولترین سند حقوق بشر در تاریخ است.
این کنوانسیون شامل ۵۴ ماده و دارای چهار اصول پایهای است. براساس این کنوانسیون بینالمللی، هیچ کودکی نباید از تبعیض رنج ببرد، زمانیکه در رابطه با کودکان تصمیمگیری میشود، باید مصالح عالیه آنان در رأس قرار گیرد، کودکان حق حیات داشته و باید رشد کنند همچنین کودکان حق دارند آزادانه عقاید و نظرات خود را ابراز کنند و این نظرات در همه اموری که به آنها مربوط میشود، باید مورد توجه قرار گیرد.
بیشتر بخوانید
حتی تماشای فیلمها و تصاویر وضعیت بغرنج کودکان در غزه و تطبیق دادن شرایط آنها با آنچه که در پیماننامه حقوق کودک به عنوان اصول پایهای آمده است، تنها یک نتیجه را در بردارد که کودکان از شر جهنم جنگ در امان نیستند و به توصیف «اوا بارتلت» نویسنده و خبرنگار مستقل کانادایی درباره وضعیت غزه، نیت اسرائیل از حمله به غزه روشن است و این رژیم به دنبال نسلکشی است و رویای خروج فلسطینیان از غزه را در سر دارد.
در ادامه این گزارش، فهرست ۸۶ سال جنایات رژیم کودککش و آپارتاید اسرائیل و کشتار کودکان برگرفته از گزارش «ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران از ۸۶ سال جنایات رژیم صهیونیستی» آمده است:
- ۱۹۴۵.۲.۱۱ در این روز صهیونیستها بدون توجیه و بهانه سه کودک فلسطینی که برای جمع کردن هیزم از خانه خارج شده بودند را کشتند و فراری شدند.
- ۱۹۴۷.۱۲.۱۳ گروهی از اعضای ایرگون که در لباس سربازان انگلیسی ظاهر شده بودند به روستای العباسیه حمله کردند و به سمت ساکنان آن آتش گشودند. آنها همچنین تعدادی از خانه های آنها را بمباران کردند و چندین بمب ساعتی کار گذاشتند. علاوه بر این، سربازان انگلیسی روستا را محاصره کردند و به قاتلان اجازه دادند تا از ضلع شمالی روستا فرار کنند. آنها ۷ نفر را کشتند و ۷ نفر دیگر را به شدت مجروح کردند که ۲ نفر از آنها بعداً از جمله یک کودک ۵ ساله جان خود را از دست دادند.
- ۱۹۴۷.۱۲.۱۸ تعداد ۷۳ صهیونیست از کیبوتز «مایان باروخ» به پنج کارگر فلسطینی در حال حرکت به سمت محل کار حمله کردند و آنها را به گلوله بستند. در جریان این حمله، یکی از صهیونیست ها با ضربات چاقو کشته شد و فرمانده گردان سوم پالماچ، موشه کلمان، دستور انجام عملیات تلافی جویانه برای سوزاندن خانه ها و کشتن مردان در الخصاص را صادر کرد. در گزارش این فرمانده رژیم صهیونیستی به کشته شدن ۱۲ نفر اشاره شده است که همگی زن و کودک بودند.
- ۱۹۴۷.۱۲.۳۱ به گفته منابع صهیونیستی، نظامیان اسرائیلی به روستای بلد الشیخ حمله کردند و ۶۰ غیرنظامی را کشتند. کشته شدگان شامل کودکان، زنان و سالمندان بودند و دهها خانه ویران شد. در ۲۴ آوریل نیز آنها بار دیگر این روستا را اشغال کردند.
- ۱۹۸۴.۱.۱۶ تروریستهای صهیونیست با لباس نظامیان انگلیس به یک انبار در عماره غربی در خیابان صلاح الدین در شهر حیفا وارد شدند. آنها یک بمب ساعتی را در این انبار کار گذاشتند که انفجار آن منجر به تخریب ساختمان و ساختمانهای اطراف شد. نتیجه این اقدام تروریستی ۳۱ شهید شامل زن و مرد و کودک بود و ۶۰ نفر دیگر نیز در این حمله زخمی شدند.
- ۱۹۴۸.۲.۱۴ نیروهای پالماخ به روستای سعسع یورش بردند و ۲۰ خانه مسکونی را ویران کردند و ۶۰ روستایی را که بیشتر آنها زن و کودک بودند، کشتند.
- ۱۹۴۸.۴.۹در سحرگاه نهم آوریل ۱۹۴۸ تروریستهای صهیونیست، به روستای دیر یاسین در غرب بیت المقدس حمله کردند. آمار شهدای این قتل عام ۲۵۰ تا ۳۶۰نفر تخمین زده شده است که اغلب آنها را زنان و کودکان تشکیل می دادند. نظامیان صهیونیست کشتاری شامل شکنجه، هتکحرمت، قطع اعضا و پاره کردن شکم زنان باردار را به راهانداختند، ۵۳ کودک را از دیوارهای محله قدیمی قدس به پایین پرت کردند و ۲۵ نفر از مردان روستا را سوار اتوبوس کردند و در خیابانهای بیتالمقدس گرداندند و سپس آنها را تیرباران کردند. صهیونیستها یا اجساد قربانیان را در چاههای آب روستا انداخته و درهای آن را به منظور سرپوش نهادن بر جنایتهای خود بستند یا پیکر شهدا را روی هم تلنبار کرده و آنها را به آتش کشیدند.
- ۱۹۴۸.۴.۲۲ شبه نظامیان صهیونیست از حضر الکرمل به حیفا حمله کردند و منازل، خیابان ها و ساختمان های عمومی را اشغال کردند و ۵۰ فلسطینی را به شهادت رساندند و ۲۰۰ نفر را زخمی کردند. ساکنان غافلگیر شدند و به همین دلیل زنان و کودکان خود را به اسکله تفریحی بردند تا به شهر عکا منتقل کنند و در جریان آن مورد حمله شبه نظامیان صهیونیست قرار گرفتند که ۱۰۰ غیرنظامی را کشتند و ۲۰۰ نفر را زخمی کردند.
- ۱۹۴۸.۵.۱۴ شبه نظامیان صهیونیست در روستای ابوشوشه قتل عام وحشتناکی انجام دادند و حدود ۶۰ نفر از ساکنان آن اعم از مرد، زن، کودک و سالخورده را به شهادت رساندند. این قتل عام با اخراج همه ساکنان روستا از خانه های خود پایان یافت که سپس به تدریج تخریب شد.
- ۱۹۴۸.۵.۱۵ گروههای تروریستی یهودی شامل هاگانا و اشترن و پالماخ که تحت نظارت و آموزش انگلیسیها بودند حملات وحشیانه خود را به شهرها و روستاهای فلسطینی آغاز کردند. طبق آمار موجود، بیش از ۷۰۰ هزار فلسطینی یعنی نزدیک به نیمی از جمعیت فلسطینیان در آن زمان از خانه و کاشانه خود آواره شدند و ۴۰۰ تا ۶۰۰ روستای فلسطینی کاملاً تخریب شد. در طول این جنگ ۱۰ الی ۷۰ قتل عام رخ داد. اسرائیلی ها حدود ۸۰۰ غیرنظامی عرب و اسیر جنگی را در ۲۴ فقره جنایت کشتند. در ۶۸ روستا کشتار بی رویه زندانیان و غیرنظامیان در حالی رخ داد که این روستاها هیچ تهدیدی علیه اسرائیل نداشتند. "بدترین موارد" جنایات اسرائیل در این جنگ شامل قتل عام صالحیه با ۶۰ تا ۷۰ کشته، کشتار دیر یاسین با حدود ۱۱۲ کشته، قتل عام لیدا با حدود ۲۵۰ نفر و قتل عام ابوشوشه با ۶۰ تا ۷۰ کشته بودند. در الدویمه آمار قربانیان ۱۰۰ تا ۲۰۰ نفر و طبق برخی گزارش ها ۸۰ تا ۱۰۰ نفر گزارش شده است. در روستای مختار ۴۵۵ نفر ازجمله ۱۷۰ زن و کودک مفقود شدند.
- ۱۹۴۸.۵.۲۱ نیروهای رژیم صهیونیستی با پشتیبانی تانک ها روستای بیت دراس را محاصره کردند و به سوی آن آتش گشودند. مردم روستا با درک شرایط بحرانی تصمیم گرفتند به هر قیمتی آتش را تحمل کنند و از خانه های خود دفاع کنند، به همین دلیل از زنان، کودکان و سالمندان خواستند تا برای کاهش تلفات خود روستا را ترک کنند. زنان و کودکان و سالمندان به سمت جنوب روستا حرکت کردند و با رسیدن به حومه با وجود بی دفاعی با تیراندازی صهیونیست ها مواجه شدند. تعداد زیادی از آنها کشته شدند و نیروها چندین خانه را سوزاندند و برخی دیگر را بمباران کردند. این حمله ۲۶۰ شهید فلسطینی بر جای گذاشت.
- ۱۹۴۸.۱۰.۲۹ ارتش اسرائیل جنایت وحشتناکی را در روستای الدوایمه مرتکب شد. آنها در حمله به این روستاها تعداد زیادی از کودکان روستا را با ضربه باتوم به سرشان کشتند. کشتار زنان و کودکان و تجاوز به زنان از جمله افتخارات تروریستهای ارتش صهیونیستی در این حمله بود. شهدای این کشتار جمعی به ۲۰۰ نفر رسید.
- ۱۹۴۸.۱۲.۳۱ اسرائیل با اشغال روستای الرمله بعد از دو بار تلاش دست به کشتار مردم آن زد. ۱۳ نفر از اهالی روستا در این جنایت کشته شدند که یک زن و یک کودک شیرخواره از جمله آنها بود.
- ۱۹۵۴.۱۱.۰۲ صهیونیستها به روستای دیر ایوب حمله کردند. آنها دو کودک را سر بریدند.
- ۲۹.۱۰. ۱۹۵۶، پلیس رژیم صهیونیستی بدون اعلام قبلی در شش روستای فلسطینی از جمله کفر قاسم پستهای ایست و بازرسی برپا کرد. سرگرد اسرائیلی «شموئل مالینکی» در یک جلسه کوتاه به افراد خود دستور داد هر غیرنظامی فلسطینی که بعد از ساعت ۱۷ به خانهاش رسید به قتل برسانند و اینگونه دومین جنایت بزرگ صهیونیستها در فلسطین پس از دیر یاسین رقم خورد و نظامیان صهیونیست ۴۷ زن و مرد و کودک فلسطینی اهل روستای کفر قاسم را به خاک و خون کشیدند.
- رژیم، از شانزدهم تا هجدهم سپتامبر ۱۹۸۲ در دو اردوگاه آوارگان فلسطینی در جنوب لبنان با نام های «صبرا و شتیلا» کشتاری به راه انداخت که تعداد قربانیان آن بیش از دو هزار نفر و طبق برخی منابع بین سه تا پنج هزار نفر تخمین زده شد. بیشتر کشتهها از زنان و کودکان و سالمندان بود. بسیاری از قربانیان قبل از کشته شدن شکنجه شدند. زنان مورد تجاوز قرار گرفتند و زنده زنده پوست برخی از قربانیان را کندند. دست و پای برخی هم با تبر بریده شد.
- ۱۹۹۶.۴.۱۸ کشتار اول قانا صورت گرفت. این کشتار بخشی از عملیات بزرگی بود که ارتش اسرائیل از ۱۱ همان ماه آغاز کرد و تا ۲۷ نیز به آن ادامه داد. این عملیات چهارمین عملیات از خود نوع بعد از تجاوز به لبنان در سالهای ۱۹۷۸ و ۱۹۸۲ و ۱۹۹۳ بود. در این حمله ۱۵۹ روستا در بخش های جنوبی و غربی لبنان هدف قرار گرفت. در این حمله ۱۵۰۰ پرواز جنگنده صورت گرفت و بیش از ۳۲ هزار توپ به سمت بخش های مختلف لبنان شلیک شد. این عملیات به شهادت ۲۵۰ لبنانی منجر شد که ۱۱۰ نفر از آنها از اهالی قانا بودند. تعداد زخمی ها نیز بالغ بر ۳۶۸ نفر بود که ۳۵۹ نفر از آنها غیر نظامی بودند. در این حمله بیش از ۶۰ کودک یتیم شدند. بعد از کشتار قانا رژیم صهیونیستی برای جلوگیری از واکنش های عمومی مدعی شد که این حمله به اشتباه صورت گرفته است.
- ۲۰۰۱.۷.۳۱ بالگردهای صهیونیست یک مقر نظامی حماس را در نابلس موشک باران کردند که این حمله به شهادت ۸ نفر منجر شد که دو کودک نیز در میان آنها بود.
- ۲۰۰۱.۱۱.۲۲ در انفجار یک بمب در منطقه البروات در خان یونس ۵ کودک فلسطینی به شهادت رسیدند. این در حالی است که این کودکان از مدرسه به سمت منزل خود میرفتند.
- ۲۰۰۲.۷.۲۲ یک جنگنده اف ۱۶ اسرائیلی چندین موشک را به منطقهای مسکونی در نزدیکی ورزشگاه یرموک در شهر غزه شلیک کرد. این موشکها به تخریب منازل زیادی منجر شد. در این حمله ۱۷۴ فلسطینی به شهادت رسیدند که بین آنها ۱۱ کودک و ۳ زن بودند. صلاح شحادة فرمانده گردانهای عزالدین قسام شاخه نظامی جنبش حماس هدف اصلی این حمله بود که وی نیز به همراه همسر و دخترش به شهادت رسید. ۱۴۰ تن دیگر در این حمله زخمی شدند.
- ۲۰۰۳.۶.۱۱ دو بالگرد صهیونیست به یکی از شلوغ ترین محلات غزه حمله کردند، آنها به دنبال انهدام خودروی دو تن از عناصر حماس بودند. آنها این خیابان شلوغ را موشک باران کردند تا بیشترین تعداد کشتار را بر جای بگذارند. در این حملات ۷ فلسطینی شهید شدند که دو زن و یک کودک در میان آنها بود. دهها نفر دیگر نیز زخمی شدند.
- ۲۰۰۴.۱۲.۱۱ در کشتاری که از سوی نیروهای ویژه صهیونیستی در منطقه حی الشجاعیه روی داد، ۱۵ فلسطینی شهید و ۴۴ نفر دیگر زخمی شدند که ۲۰ نفر از آنها کودکان زیر ۱۸ سال بودند.
- ۲۰۰۴.۳.۷ صهیونیستها با مشارکت نیروهای ویژه و تانکها و خودروهای سنگین و بالگردهای آپاچی حمله گستردهای را به منطقه النصیرات و البریج در غزه انجام دادند. در این حمله ۱۵ نفر به شهادت رسیدند که سه تن از آنها کودک بودند. بیش از ۱۸۰ نفر دیگر نیز زخمی شدند.
- ۲۰۰۴.۵.۱۸-۲۰ نیروهای اشغالگر قدس جنایت جدیدی را در رفح رقم زدند که در اثر آن ۵۶ فلسطینی به شهادت رسیده و ۱۵۰ نفر دیگر زخمی شدند. یکی از ابعاد جنایت در این سه روز حمله موشکی به تظاهرات زنان و کودکان غزه در تاریخ ۱۹ می بود.
- ۲۰۰۵.۶.۴ در حمله صهیونیستها به منطقه بیت لاهیا در شمال نوار غزه ۸ نفر شهید شدند که تعدادی از آنها کودک بودند. ۱۴ نفر نیز در این حمله زخمی شدند که بیشترشان کودکان بین ۵ تا ۱۶ ساله بودند.
- جنگ اول غزه: در حمله نظامی اسرائیل به نوار غزه در تاریخ ۲۷ دسامبر ۲۰۰۸ (جنگ ۲۳ روزه) ۱۴۱۹ نفر از نوار غزه شهید شدند که بیشتر آنها از شهروندان عادی و زنان و کودکان بودند. تعداد مجروحان ۵۵۰۰ نفر اعلام شد. ۸۳ درصد از شهدا را زنان و کودکان تشکیل دادند. جنگندههای اسرائیلی در این یورش علاوهبر اهداف امنیتی و بر خلاف قوانین بینالملل صدها منزل مسکونی، بیمارستان، مسجد، مدرسه، دانشگاه و سازمانهای وابسته به سازمان ملل در نوار غزه را هدف قرار دادند. تحقیقات اثبات کرد این رژیم در تجاوز سال ۲۰۰۸-۲۰۰۹ از بمبهای حاوی فسفر سفید و اورانیوم در بمباران غزه استفاده کرده است.
- جنگ دوم غزه: در سال ۲۰۱۲ پس از ترور «احمد الجعبری» از فرماندهان ارشد گردانهای «القسام» شاخه نظامی حماس، جنگ ۸روزه آغاز شد و رژیم صهیونیستی پس از این ترور، حملات هوایی گسترده خود به غزه را آغاز کرد. مرکز اطلاعات بهداشتی فلسطین در گزارش خود اعلام کرد که در سال ۲۰۱۲ در جریان تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه ۲۷۸ فلسطینی شهید و ۲۱۵۸ نفر نیز زخمی شدند.
- جنگ سوم غزه: ۱۲ ژوئن ۲۰۱۴ صهیونیستها به بهانه گم شدن سه اسرائیلی در کرانه باختری، به خانههای فلسطینیها در کرانه باختری یورش بردند و بیش از ۵۰۰ جوان فلسطینی بازداشت شدند.
- ۲۰ روز بعد سه شهرکنشین صهیونیست، نوجوانی فلسطینی را به بهانه انتقام ربایش سه اسرائیلی یاد شده ربودند و وی را به شهادت رساندند. آنها پس از دزدیدن ابوخضیر وی را به یک مکان دورافتاده میبرند، با شیء سنگینی به سر وی میزنند، او را به شدت مورد ضرب و شتم قرار میدهند و در نهایت با ریختن بنزین بر این نوجوان فلسطینی جسد او را زنده زنده آتش میزنند. این اقدامات در کنار اتفاقات دیگر جرقههای جنگ سوم غزه (۵۱ روزه) را زد. در جنگ سال ۲۰۱۴، این تجاوز ۵۱ روزه نزدیک به ۲۲۶۰ شهید و نزدیک به ۱۱ هزار مجروح بر جای گذاشت. کودکان و زنان بخش زیادی از کشته شدگان را تشکیل دادند به نحوی که خبرها از شهادت ۵۰۰ کودک و بیش از ۲۵۰ زن حکایت داشت. مقامات بهداشت فلسطین اعلام کردند که ۸۹ خانواده به طور کامل کشته شده اند. در این جنگ ۷۰۰۰ خانه تخریب شد، ۸۹۰۰۰ خانه آسیب دید و مجموعاً ۶۰ هزار نفر بی خانمان شدند.
- بمباران نوار غزه در سال ۲۰۲۱ منجر به کشته شدن حداقل ۲۱۹ فلسطینی شامل ۱۲۸ غیرنظامی، از جمله ۴۰ زن و ۶۳ کودک و نیز زخمی شدن ۲۰۰۰ نفر شامل ۶۰۰ کودک و ۴۰۰ زن شد.
- تعداد شهدای کودک بعد از عملیات طوفان الاقصی (تا ۲۸ آبان ۱۴۰۲): ۵۵۰۰ شهید
فهرست جنایات این تروریستهای کودککشِ جانیِ صهیونیست و آنچه بر سر کودکان فلسطینی میآید، تضییع حقوقی است که برای همیشه در صفحات تاریخ ماندگار خواهد شد و از آن مهمتر سکوت مدعیان حقوق بشر و مجامع بین المللی است که پر ادعا اما در قبال این کودکان به تکالیف خود عمل نکردند.