عارف

پیام خانواده - معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر این که مبنای ما رسیدن به سند چشم انداز است، گفت: اگر بخواهیم در میان کشورهای پیشرفته جایگاهی داشته باشیم راهی جز توسعه بخش خصوصی و بنگاه های بزرگ نداریم.

به گزارش پیام خانواده؛ محمدرضا عارف صبح امروز دوشنبه در همایش شرکت‌های برتر ایران که در مرکز همایش‌های بین‌المللی صداوسیما برگزار شد، با اشاره به پیشینه تدوین و تصویب برنامه اول توسعه و عدم ابلاغ این برنامه به دلیل واگرا بودن افزود: برای رشد کشور نیاز به بنگاه‌های بزرگ اقتصادی داریم که البته دولت بنگاه‌دار خوبی نیست و باید دولت نقش شفافیت، کمک‌کننده و تسهیل‌گر مسیر حرکت بنگاه‌های بزرگ را داشته باشد که از برنامه سوم توسعه به بعد این نقش برای دولت در نظر گرفته شد و اوج این نگاه در برنامه هفتم پیشرفت با محوریت بخش خصوصی و بنگاه‌های بزرگ است و همایش‌های ارزشمند این چنینی برای ارتقاء جایگاه بنگاه‌های بزرگ در اقتصاد ملی و منطقه‌ای و پاسخگویی به مطالبات مردم بسیار بالا است.

معاون اول رئیس‌جمهور با طرح این پرسش که آیا با تشکیلات دولتی توان پاسخگویی به مطالبات مردم در کشوری که همواره متکی به نفت بوده است را داریم یا خیر؟ افزود: به دلایلی روشن و وجود منابع زیرزمینی همچون نفت، ایران را کشوری ثروتمند تلقی و در این مسیر ترسیم کرده‌اند تا کشور را در وضعیت کنونی نگه دارند تا به دنبال بهره‌گیری از توان شرکت‌های بزرگ اقتصادی و صنعتی نرویم و مونتاژ و واردکننده محصولات کشورهای صنعتی و پیشرفته شویم.

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به میزان درآمد حاصل از فروش نفت کشور؛ تصریح کرد: پول فروش نفت کشور در خیلی از مواقع کمتر از فروش عروسک و اسباب بازی برخی کشورهای دیگر است.

بیشترین خلاقیت شرکت‌ها و بنگاه‌های بزرگ اقتصادی در زمان بحران‌ها به وجود آمد

وی ادامه داد: به برکت پیروزی انقلاب اسلامی و وجود نخبگان برجسته این مسیر اصلاح شد و به سند چشم‌انداز ۲۰ ساله برای رسیدن به جایگاه اول در این منطقه پویا رسیدیم اما به دلایلی شرایط کشور پس از سند چشم‌انداز با بحران‌های تحمیلی روبرو بود اما هنر ما بود که در این بحران‌ها کارهای خود را نشان دادیم و بیشترین خلاقیت شرکت‌ها و بنگاه‌های بزرگ اقتصادی در زمان بحران‌ها به وجود آمده است.

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به داده‌ها و اطلاعات ارزشمند جمع‌آوری شده از شرکت‌ها و بنگاه‌های بزرگ اقتصادی در همایش شرکت‌های برتر ایران گفت: بسیاری از دستگاه‌ها و بنگاه‌ها حالت محافظه‌کاری برای خالی کردن شانه از مسئولیت در قبال اسناد و اطلاعات دارند و یک مهر محرمانه بر این اسناد زده می‌شود که معمولا در چنین اسنادی محتوا و مطالب قابل توجهی نیز وجود ندارد اما اطلاعات همایش‌های این چنینی باید در اختیار برنامه‌ریزان قرار گیرد چرا که در روند تکاملی این بنگاه‌ها و چگونگی شکل‌گیری و ادامه حیات آنها حائز اهمیت اساسی است.

انگیزه و نشاط معنوی خدمت به مردم بنگاه‌های بزرگ را سراپا نگه داشته است

وی همچنین به قطعی برق و گاز واحدهای صنعتی و شرکت‌های بزرگ در کشور در سال جاری اشاره و تصریح کرد: با وجود قطعی برق، بنگاه‌ها به فعالیت و کار خود ادامه دادند، انگیزه و نشاط معنوی خدمت به مردم بنگاه‌های بزرگ را سراپا نگه داشته است.

دکتر عارف با تاکید بر اینکه هنر شرکت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی بزرگ این است که با وجود عدم‌النفع ناشی از ناترازی‌های برق و گاز به فعالیت خود ادامه می‌دهند، اضافه کرد: باید از این هنر مجموعه‌های بزرگ اقتصادی قدردانی کرد.

هدف بعدی دولت اجرای بیانیه گام دوم انقلاب است

وی با تاکید بر اینکه هدف‌گذاری جایگاه اول در منطقه در سند چشم‌انداز ۲۰ ساله را رها نکرده‌ایم و از این نیز فراتر خواهیم رفت گفت: هدف بعدی دولت اجرای بیانیه گام دوم انقلاب است که این بیانیه روشن مبتنی بر علم، نشاط جوانی، انگیزه نخبگان و افق روشن برای کشور است و در این راستا مبنای کاری دولت رسیدن به اهداف سند چشم‌انداز است و باید سند برنامه هفتم توسعه که میثاق همه ملت است را با جدیت دنبال کنیم.

دکتر عارف با بیان اینکه رسیدن به رشد ۸ درصدی در نظر گرفته شده در برنامه هفتم توسعه نیازمند منابعی است که باور داریم قابل دستیابی است، تاکید کرد: در تابستان سال جاری ۱۸ هزار مگاوات کسری برق داشتیم و پیش‌بینی‌ها این است که سال آینده به ۲۴ هزار مگاوات برسد که در این راستا دولت خیزی بزرگ برای استفاده از انرژی تجدیدپذیر برداشته است و تولید ۵ هزار مگاوات برق از انرژی باد و ۳۰ هزار مگاوات از انرژی خورشیدی برنامه‌ریزی دولت است که ان‌شاءالله رخ خواهد داد و سرمایه‌های داخلی نیز برای رسیدن به این اهداف پیدا شده است و امیدواریم با فضای ایجاد شده و مدیریت دولت ۸ تا ۱۰ هزار مگاوات از محل انرژی خورشیدی برای سال آینده تامین شود.

توسعه صادرات از راهبردهای جدی دولت چهاردهم است

عارف با اشاره به ظرفیت‌های صادراتی شرکت‌های بزرگ اقتصادی تصریح کرد: توسعه صادرات از راهبردهای جدی دولت چهاردهم است و در این مسیر از کریدورهای چهارگانه و حضور فعالانه در نهادها و تشکل‌های اقتصادی منطقه‌ای با جدیت دنبال می‌کنیم که در حال حاضر بازار خوبی در منطقه و حوزه تمدنی ایران بوجود آمده است.

معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر حمایت دولت از بنگاه‌های اقتصادی کوچک و متوسط در کنار شرکت‌های بزرگ پیشران اقتصادی افزود: شرکت‌های کوچک و متوسط سهم مهمی در اشتغالزایی، توسعه و جلوگیری مهاجرت شهرها دارند.

وی با اشاره به هدف‌گذاری اقتصادی دولت و برنامه هفتم در راستای تحقق رشد ۸ درصدی، ‌رسیدن به اهداف برنامه هفتم توسعه، تورم و نرخ بیکاری تک رقمی، رشد صنعتی ۸,۵ درصد و معدنی ۱۳ درصد ادامه داد: در ماده ۴۸ برنامه هفتم توسعه به حمایت از شرکت‌های پیشران تاکید اساسی شده است که وزارت صنعت، معدن و تجارت با سازوکاری مشخص راهبرد ملی پیشرفت صنعتی را تهیه کند.

با مزیت نسبی نیروی انسانی می‌توانیم در فناوری‌های نوین پا به پای دنیا حرکت کنیم

عارف با اشاره به اینکه در دهه اول و دوم پیروزی انقلاب اسلامی مباحث گسترده‌ای در خصوص پیشرفت صنعتی و فاصله معنادار کشور با کشورهای پیشرفته به وجود آمده بود گفت: در آن سال‌ها به این نتیجه رسیدیم که با توجه به مزیت نسبی نیروی انسانی می‌توانیم در فناوری‌های نوین پا به پای دنیا و پیشتاز حرکت کنیم که در دهه سوم انقلاب به عنوان راهبرد اساسی کشور مطرح شد و دستاوردها در حوزه فناوری نانو نمونه‌ای از این رویکرد است.

وی با تاکید بر اینکه راهی جز بر بهره‌گیری از فناوری‌های روز دنیا برای رشد و پیشرفت کشور نداریم، افزود: نمی‌خواهیم به هیچ عنوان تشریفاتی عمل کنیم و همه فناوری‌های روز همانند هوش مصنوعی که نقشی مهم در توسعه کشور دارند باید جزو راهبردهای کشور شوند.

با کمک کارشناسان و تجارب دنیای پیشرفته سند راهبرد ملی تهیه شود

عارف با تاکید بر اهمیت و ضرورت تدوین سند راهبرد ملی پیشرفت صنعتی تصریح کرد: در ضرورت تدوین این سند هیچ شکی وجود ندارد و بنای کار بر این است که همه در این مسیر مدافع باشند و باید از برچسب‌زنی جلوگیری کنیم و گاهی یک مسئله غیرسیاسی، سیاسی می‌شود که در این شرایط ادامه فعالیت میسر نیست و باید با کمک کارشناسان و تجارب دنیای پیشرفته این سند راهبردی را تهیه کنیم و به عنوان یک تعهد ملی اجرا شود.

معاون اول رئیس‌جمهور شناسایی و گسترش بازارهای منطقه و رقابت پذیری را از مهمترین لازمه‌های شرکت‌های پیشران برشمرد و گفت: اگر نتوانیم با کشورهای پیشرفته رقابت کنیم کشور با چالش‌ها و بحران‌های اساسی در آینده روبرو خواهد شد که تحقق رقابت‌پذیری در گرو فعال شدن بخش تحقیق و توسعه شرکت‌ها است؛ برای نمونه ضعف خودروسازی کشور به دلیل نبود همین بخش تحقیق و توسعه است و باید به عنوان سرمایه‌گذاری بلند مدت و نه هزینه به بخش تحقیق و توسعه توجه شود.

اساس فعالیت شرکت‌های بزرگ بهره‌گیری از علم و فناوری‌های روز دنیا است

عارف با تاکید بر اهمیت بخش تحقیق و توسعه و شرکت‌های دانش‌بنیان افزود: اساس فعالیت شرکت‌های بزرگ بهره‌گیری از علم و فناوری‌های روز دنیا است.

وی ادامه داد: در نهاد ریاست جمهوری کمیته‌هایی برای رفع موانع و قوانین دست و پاگیر شرکت‌های بزرگ تشکیل شده است و بر این باور هستیم که با شرکت‌های بزرگ یک مسئله و یک هدف با دو مسئولیت متفاوت داریم و مکمل یکدیگر هستیم.

وی در سخنان خود با اشاره به اینکه شرکت‌های بزرگ اقتصادی ایرانی در یک فضای ناهمگون و نا متعادل با شرکت‌های بزرگ و بهترین‌های جهان رقابت می‌کنند، افزود: تجربه چهار دهه گذشته نشان داده که بهترین بودیم و در رقابت با بهترین‌ها دستاوردهای ارزشمند و تحقق واقعی شعار «ما می‌توانیم» را به دست آورده‌ایم.

بنگاه‌های بزرگ بیانگر تلفیق رقابت و رفاقت

عارف ادامه داد: رقابت اصلی پذیرفته شده برای رشد کشور است که اگر در کنار رفاقت بیاید در نتیجه آن یک مجموعه بزرگ به وجود می‌آید و کسانی که هدف روشن دارند برای رسیدن به آن نیاز به دیگران دارند وامروز باور داریم بنگاه‌های بزرگ بیانگر تلفیق رقابت و رفاقت هستند.

وی تصریح کرد: اگر بخواهیم در میان کشورهای منطقه و پیشرفته مطرح باشیم هیچ راهی جز حرکت جمعی و بنگاه‌ها و شرکت‌های بزرگ نداریم که در اوایل انقلاب یک نگاه فردگرا در کشور وجود داشت و خوشبختانه در یک سیر تکاملی احساس نیاز به تدوین برنامه‌های توسعه و حرکت جمعی در کشور ایجاد شد.

عارف همچنین در این مراسم از شرکت‌های برتر بزرگ و پیشران اقتصادی با اهدای لوح تقدیر کرد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 13 =