منتجب نیا

پیام خانواده - دبیرکل حزب جمهوریت ایران اسلامی، اصل مذاکره میان تهران و واشنگتن را گامی مثبت و ضروری خواند و گفت: هرگونه اختلاف، سوءتفاهم یا دشمنی و کدورت بین کشورها می‌تواند از طریق مذاکره و گفت وگو حل و فصل شود بنابراین، اصل مذاکره بسیار ارزشمند و مفید است.

به گزارش پیام خانواده؛ حجت‌الاسلام «رسول منتجب‌نیا» تاکید کرد: مخالفت و رد مذاکره، اقدامی غیرقابل قبول در سطح بین‌المللی برای ملت‌ها و دولت‌ها است و به‌طور کلی، هرگونه اختلاف، تضاد یا دشمنی بین گروه‌ها می‌تواند از طریق مذاکره و گفت وگو براساس احترام متقابل، منصفانه، متوازن و به دور از تحکم و تهدید و فشار، حل شود بنابراین، اصل مذاکره بسیار ارزشمند است.

وی تصریح کرد: در مذاکره براساس شرایط برابر، طرفین باید خود را هم برای ارائه پیشنهادهای معقول، منطقی و قابل قبول و همچنین پذیرش پیشنهادهای معقول و منطقی طرف مقابل آماده کنند و اگر در مذاکره، طرفین یا یک طرف بر مواضع خود پافشاری کند و هیچ‌گونه انعطافی نشان ندهند، مذاکره به نتیجه نخواهد رسید؛ چه این طرف آمریکا باشد و چه ایران.

این فعال سیاسی و حزبی افزود: بنابراین، پیش‌شرط گذاشتن و اصرار بر برخی مسائل در مذاکره، رویکرد قابل قبولی نیست البته هر کشور و نظامی چارچوب‌ها، قوانین اساسی و اصول ایدئولوژیک خود را دارد که باید در نظر گرفته شوند.

منافعی که آمریکا برای خود تعریف کرده، لزوماً برای سایر کشورها پذیرفتنی نیست

منتجب نیا با بیان اینکه آمریکا منافع ملی خاصی برای خود تعریف کرده که تامین آن از سوی هر دولتی در این کشور مورد تاکید بوده و در اولویت قرار دارد و این منافع ممکن است برای سایر کشورها قابل قبول یا منطقی نباشد، اظهار کرد: با این حال، منافعی که آمریکا برای خود تعریف کرده، لزوماً برای دیگر کشورها پذیرفتنی نیست، حتی اگر به طور عملی پذیرفته یا تحمیل شده باشد که آمریکا باید در صحنه بین‌المللی حرف اول و آخر را بزند و خود را به عنوان ابرقدرت جهانی معرفی کند.

این ادعا که آمریکا باید «آقای دنیا» باشد، پایه و اساس درستی ندارد

منتجب‌نیا معتقد است این ادعا که آمریکا باید «آقای دنیا» باشد، پایه و اساس درستی ندارد البته ایالات متحده کشوری بزرگ، قدرتمند و ثروتمند است، هرچند چگونگی کسب این قدرت و ثروت جای بحث دارد اما این بدان معنا نیست که کشورها و قدرت‌های دیگر باید تحت‌الشعاع این ادعای آمریکا قرار بگیرند. این گزاره که «الحق لمن غلب» (حق با کسی است که غالب است) سخنی درست نیست. حقیقت مسیر خود را دارد و واقعیت‌ها فراتر از صرف داشتن قدرت صرف هستند.

منتجب نیا:مذاکره گامی ضروری برای رفع اختلافات است/بهبود روابط تهران- ریاض کلید امنیت منطقه

پایبندی ایالات متحده آمریکا به مصوبات شورای امنیت سازمان ملل الزامی است

وی با تاکید بر عضویت آمریکا در سازمان ملل و شورای امنیت و لزوم پایبندی این کشور به مصوبات شورای امنیت، اعلامیه حقوق بشر و منشور سازمان ملل، بیان کرد: پذیرفتنی نیست که آمریکا خود را تافته جدا بافته بداند حتی حق وتویی که چند ابرقدرت برای خود قائل شده‌اند، ظالمانه و ناعادلانه است و منصفانه نیست که گروهی از افراد عاقل در شورای امنیت سازمان ملل یا هر جای دیگری بنشینند، بررسی کنند و تصمیم بگیرند، اما یک ابرقدرت بتواند تصمیمات آن‌ها را لغو کند از این‌رو ما باید به سمتی حرکت کنیم که عدالت و مساوات میان کشورها حاکم شود و هیچ کشوری به دلیل داشتن قدرت و یا ثروت و امکانات بیشتر، حق ظلم و زورگویی به دیگر کشورها را نداشته باشد.

مذاکرات عادلانه و منطقی و ارائه پیشنهادات از سوی ایران و آمریکایی الزامی است

دبیرکل حزب جمهوریت ایران اسلامی مذاکرات عادلانه و منطقی و ارائه پیشنهاداتی از سوی ایران و طرف آمریکایی که مورد قبول عقلای عالم و استوار بر پایه منطق باشد را الزامی خواند و تصریح کرد: صرف بیان یک ابرقدرت و حمایت رئیس‌جمهور از آن، به معنای حقیقت و عدالت نیست لذا ضروری است هیات‌های ایرانی و آمریکایی با بررسی دغدغه‌های یکدیگر، برای رفع آنها تلاش کنند. به اعتقاد من، مقامات ایرانی خواهان جلوگیری از ظلم، تهدید و فشار هستند و در صورت ارائه استدلال منطقی از سوی طرف مقابل، با دید مثبت به آن پاسخ خواهند داد.

هیچ کشوری نمی‌تواند دیگران را از دسترسی به فناوری هسته ای محروم کند

منتجب‌نیا ادامه داد: به عنوان مثال، انرژی هسته‌ای یک دانش و فناوری است و هیچ کشوری نمی‌تواند دیگران را از دسترسی به آن محروم کند و غیرمنطقی است که به کشوری گفته شود حق استفاده از علم و دانش را ندارد. البته، اگر گفته شود هیچ کشوری نباید سلاح اتمی داشته باشد، حرف درستی است، اما اینکه برخی کشورها دارای سلاح اتمی باشند و برخی دیگر نه، بی‌عدالتی محض است.

ایران به دنبال سلاح اتمی نبوده و نیست

این روحانی فعال سیاسی خاطرنشان کرد: با وجود اینکه برخی کشورها خودشان به سلاح‌های کشتار جمعی، از جمله سلاح‌های اتمی، مجهز هستند، مدعی هستند که می‌خواهند ایران را از دسترسی به این سلاح‌ها محروم کنند. این درحالی است که ایران بارها اعلام کرده که به دنبال سلاح اتمی نیست؛ نه به دلیل محرومیت از آن، بلکه به دلیل ماهیت غیرانسانی و ضدبشری سلاح اتمی و فتوای رهبر انقلاب در این باره.

منتجب نیا:مذاکره گامی ضروری برای رفع اختلافات است/بهبود روابط تهران- ریاض کلید امنیت منطقه

ایران با پذیرش بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، حسن نیت خود را نشان داده است

عضو سابق شورای مرکزی مجمع روحانیون مبارز افزود: جمهوری اسلامی ایران با اعلام رسمی استراتژی خود مبنی بر عدم توسعه سلاح اتمی و در راستای اعتمادسازی، آمادگی خود را برای پذیرش بازرسی‌های مکرر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام کرده است استقبال از بازرسی‌ها و همکاری با آژانس می‌تواند به حل این مسئله کمک کند.

وی با بیان اینکه اگر هدف جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح اتمی است، این مسئله قابل حل و جبران است، اظهار کرد: ایران همواره در این زمینه، حسن نیست خود را نشان داده، همکاری‌های لازم را داشته و همکاری بیشتری نیز خواهد داشت اما اگر هدف آمریکا یا کشورهای دیگر، خلع سلاح کامل ایران و قرار دادن آن تحت سلطه خود باشد، این امر هرگز، نه فقط از جانب حکومت، بلکه برای هیچ‌یک از مردم ایران نیز پذیرفته نخواهد شد.

هیچ ایرانی اصیلی حاضر به از دست دادن هویت ملی و دینی خود نیست

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با بیان اینکه مردم ایران برای استقلال خود انقلاب کردند و حاضر به پذیرش سلطه مجدد ابرقدرت‌ها نیستند و «استقلال» شعار اصلی مردم ایران بوده و هست، گفت: همه دنیا باید بدانند که هیچ ایرانی اصیلی حاضر به از دست دادن هویت ملی و دینی خود نیست، از این‌رو، مذاکرات باید بر پایه این واقعیت‌ها انجام شود و در غیر این صورت، ارائه پیشنهادات غیرمنطقی در مذاکرات، به بن‌بست رسیدن گفت و گو ها و دیپلماسی را در پی خواهد داشت.

* سفر مهم وزیر دفاع عرستان به ایران

منتجب‌نیا همچنین در بخش دیگری از این گفت و گو در ارزیابی خود از سفر وزیر دفاع عربستان به تهران گفت: ایران کشوری است با همسایگان متعدد (حدود ۱۴ تا ۱۵ کشور) شامل کشورهای اسلامی، عربی و ملت‌هایی با وجوه مشترک فراوان با ایران. عربستان و عراق به عنوان دو کشور همسایه از اهمیت ویژه‌ای برخوردارند؛ چرا که مراکز مقدس بسیاری برای مسلمانان در آنها واقع شده است. حرمین شریفین در عربستان و عتبات عالیات در عراق، مقصد بسیاری از مسلمانان برای زیارت و انجام مناسک مذهبی هستند. حضور حوزه علمیه نجف در عراق نیز بر اهمیت این کشور می‌افزاید. این دو کشور از جایگاه ویژه‌ای در جهان اسلام برخوردارند.

منتجب نیا:مذاکره گامی ضروری برای رفع اختلافات است/بهبود روابط تهران- ریاض کلید امنیت منطقه

وی با بیان اینکه علاوه بر عربستان و عراق، کشورهای دیگری از جمله کشورهای حاشیه خلیج فارس و کشورهای آسیای میانه، نیز در همسایگی ایران قرار دارند، ادامه داد: عقل و منطق اقتضا می‌کند که ایران روابط صمیمانه و مبادلات سیاسی، اقتصادی و فرهنگی گسترده‌ای با این همسایگان داشته باشد. این امر به دلیل نزدیکی جغرافیایی و وابستگی متقابل منافع، امری ضروری و حیاتی است.

هرگونه تهدید یا تضعیف علیه ایران، عربستان یا عراق، امنیت منطقه را با خطر مواجه می‌کند

دبیرکل حزب جمهوریت ایران اسلامی با بیان اینکه ثبات و امنیت در منطقه، به هم پیوسته و وابسته به یکدیگر است و اگر یکی از کشورهای منطقه، مانند سوریه یا لبنان، با خطر مواجه شود یا تضعیف گردد، این امر به سایر کشورهای منطقه نیز آسیب خواهد رساند، تاکید کرد: به همین ترتیب، هرگونه تهدید یا تضعیفی علیه ایران، عربستان یا عراق، تمامی کشورهای منطقه را تحت تاثیر قرار خواهد داد و امنیت منطقه‌ای را به خطر خواهد انداخت.

سرنوشت‌ کشورهای منطقه در هم تنیده است

منتجب‌نیا با تاکید بر اینکه کشورهای منطقه به گونه‌ای در هم تنیده شده‌اند که سرنوشت‌شان به یکدیگر گره خورده و علاوه بر اشتراکات دینی و فرهنگی، همسایگی و جغرافیای مشترک منافع مشترک فراوانی را ایجاد کرده است، افزود: رهبران کشورهای منطقه باید درک کنند که هرگونه همکاری با قدرت‌های بزرگ، صرفاً به نفع آن قدرت‌ها خواهد بود و نه به نفع منافع بلندمدت و پایدار منطقه.

وی با بیان اینکه قدرت‌های بزرگ به‌دنبال منافع خود هستند و از کشورهای منطقه به عنوان ابزاری برای رسیدن به اهدافشان استفاده می‌کنند، عنوان کرد: فروش تسلیحات و تجهیزات نظامی به کشورهای منطقه، نه تنها باعث تقویت امنیت نمی‌شود، بلکه موجب ایجاد اختلاف و تفرقه بین کشورهای اسلامی شده و زمینه را برای دخالت بیشتر قدرت‌های خارجی فراهم می‌کند در عین حال دلسوزی و نیتی خیرخواهانه در کار نیست، بلکه صرفاً کسب سود و حفظ منافع خود در اولویت است.

تبدیل شدن کشورهای منطقه به بازار فروش تسلیحات به تضعیف استقلال منطقه منجر می‌شود

عضو سابق شورای مرکزی مجمع روحانیون مبارز با بیان اینکه رهبران کشورهای منطقه باید با هوشیاری کامل عمل کرده، از افتادن در دام قدرت‌های بزرگ پرهیز کنند و نباید اجازه دهند منافع ملی و منطقه‌ای قربانی اهداف سودجویانه قدرت‌های خارجی شود، ادامه داد: هرچند که داشتن قدرت دفاعی برای هر کشوری ضروری است، اما تبدیل شدن کشورهای منطقه به بازار فروش تسلیحات پیشرفته از سوی قدرت‌های بزرگ، نه تنها امنیت را تضمین نمی‌کند، بلکه به تضعیف وحدت و استقلال منطقه منجر خواهد شد.

منتجب نیا:مذاکره گامی ضروری برای رفع اختلافات است/بهبود روابط تهران- ریاض کلید امنیت منطقه

همکاری‌های نظامی و دفاعی کشورهای منطقه نقش مهمی در ارتقای امنیت و ثبات منطقه خواهد داشت

منتجب‌نیا با اعتقاد بر اینکه همکاری‌های منطقه‌ای، به‌ویژه در زمینه نظامی و دفاعی، می‌تواند نقش مهمی در ارتقای امنیت و ثبات در منطقه ایفا کند، گفت: اگر کشورهای منطقه، از جمله ایران، بتوانند در زمینه تولید سلاح و تجهیزات نظامی با یکدیگر همکاری داشته باشند و به سمت خودکفایی در این زمینه گام بردارند، وابستگی به قدرت‌های خارجی کاهش یافته و استقلال و امنیت منطقه‌ای تقویت خواهد شد.

وی اظهار داشت: این نوع همکاری‌ها، علاوه بر افزایش قدرت دفاعی کشورها، می‌تواند به ایجاد صلح و ثبات پایدار در منطقه کمک کرده و از تضعیف کشورهای اسلامی جلوگیری کند.

به گفته منتجب نیا، مردم منطقه انتظار دارند رهبرانشان به جای وابستگی به ابرقدرت‌ها، به دنبال استقلال و خودکفایی باشند. لقب «گاو شیرده» که رئیس‌جمهور آمریکا برای عربستان سعودی به کار برد، توهینی آشکار به کشورهای اسلامی و منطقه است وابستگی به قدرت‌های جهانی که درصدد سلطه بر جهان هستند، نه تنها افتخارآمیز نیست، بلکه مایه شرمساری است.

تمرکز کشورهای اسلامی بر منافع ملی و اسلامی باشد

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب ادامه داد: برخی کشورهای منطقه به جای همکاری با ابرقدرت‌ها و به‌ویژه رژیم صهیونیستی که رژیمی اشغالگر و غیرقانونی است، باید تمرکز بر منافع ملی و اسلامی داشته باشند. حمایت ابرقدرت‌ها از این رژیم غیرقانونی، در حالی که در کنار قبله اول مسلمانان به تجاوزگری مشغول است، نشان از اهداف سلطه‌جویانه آنان دارد.

وی تصریح کرد: رژیم غاصب صهیونیستی در واقع به عنوان پایگاهی برای ابرقدرت‌هایی مانند آمریکا، انگلیس و دیگر کشورها در منطقه عمل می‌کند و هرگونه تجاوز این رژیم به دیگر کشورها، قطعا با اجازه و حمایت این ابرقدرت‌ها صورت می‌گیرد.

ارتباط کشورهای اسلامی با رژیم صهیونیستی خیانت بزرگی به ملت‌های آنها است

منتجب‌نیا با بیان اینکه اگر برخی از کشورهای اسلامی بخواهند ارتباطاتی با رژیم صهیونیستی برقرار کنند و توافق‌هایی داشته باشند، این عمل خیانت بزرگی به ملت‌های خود و به کشورهای اسلامی است، گفت: دنیا همیشه به همین شکل باقی نخواهد ماند و مسئولیت‌ها و مقامات تغییر خواهند کرد، باید توجه داشت که این اقدام‌ات ممکن است منجر به آن شود که ملت‌ها پس از آنها بیایند و این رهبران را مورد نفرین و لعن قرار دهند، به دلیل اینکه آنان پیوندها و توافق‌هایی با دشمنان ملت خود برقرار کرده و از دوستانشان فاصله گرفته‌اند.

کشورهای منطقه در توافق‌هایشان با هوشیاری کامل عمل کنند

وی با بیان اینکه عربستان، عراق و سایر کشورهای منطقه باید با هوشیاری کامل مراقب باشند و در برابر توافق‌هایی که به آن‌ها تحمیل می‌شود و همچنین در مورد استفاده از فضای منطقه‌ای خود دقت لازم را به خرج دهند، افزود: اگر خدایی نکرده جنگی در منطقه رخ دهد و آمریکا بخواهد در آن حضور داشته باشد، تلاش خواهد کرد که از این وضعیت برای منافع خود بهره‌برداری کند که این امر می‌تواند به ضرر کشورهای اسلامی و کل منطقه باشد. بنابراین، حفظ استقلال و وحدت در برابر این فشارها و حفظ منافع ملی، بسیار حیاتی و بااهمیت است. این کشورها باید مراقب باشند که به جای امتیاز دادن و باج دادن به آمریکا و کشورهای غربی یا شرقی، به فکر اقتدار و امنیت خود باشند.

منتجب نیا:مذاکره گامی ضروری برای رفع اختلافات است/بهبود روابط تهران- ریاض کلید امنیت منطقه

وحدت و همکاری کشورهای اسلامی، امنیت و ثبات منطقه را تضمین خواهد کرد

منتجب‌نیا با تاکید بر اینکه همکاری، سیاسی، نظامی و اقتصادی میان کشورهای اسلامی، به‌ویژه با ایران که پیشرفت‌های قابل‌توجهی در زمینه دفاعی داشته است، منجر به افزایش قدرت و امنیت منطقه‌ای می‌شود، گفت: تکیه بر توانایی‌های داخلی و کاهش وابستگی به کشورهای غربی در زمینه تسلیحات، گامی مهم در جهت استقلال و خودکفایی است. وحدت، اتحاد و همکاری میان کشورهای اسلامی نه تنها مانع از مداخلات خارجی خواهد شد، بلکه می‌تواند امنیت و ثبات منطقه را تضمین کند و از تعرض به کشورهای اسلامی توسط رژیم صهیونیستی و دیگر قدرت‌ها جلوگیری کند.

بهبود روابط ایران و عربستان کلید تامین امنیت پایدار منطقه و کاهش وابستگی به قدرت‌های خارجی

وی بهبود روابط ایران و عربستان و سایر کشورهای منطقه را موجب کاهش وابستگی به قدرت‌های خارجی و کلید تامین امنیت پایدار توصیف کرد و افزود: ظرفیت، قدرت و ثروت موجود در کشورهای منطقه، بستر لازم برای ایجاد یک پایگاه قوی نظامی، سیاسی و اقتصادی را فراهم می‌آورد که می‌تواند امنیت و آرامش را تضمین کند. این هدف نیازمند تلاش برای ایجاد یک امت واحده است که شامل مسلمانان و سایر ساکنان منطقه می‌شود.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب اظهار کرد: استقلال، پرهیز از وابستگی به قدرت‌های بزرگ، تقویت روابط دوجانبه، و گسترش مبادلات همه‌جانبه با ایران و سایر کشورهای همسایه، پیش‌شرط تحقق این ظرفیت است. این هم‌افزایی، استحکام امنیت و ثبات منطقه را به‌دنبال خواهد داشت و به ایران و دیگر کشورهای اسلامی قدرت مضاعف خواهد بخشید.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 0 =