کد خبر: 4573
تاریخ انتشار: ۲۸ تیر ۱۴۰۰ - ۱۴:۳۶
مریم اردبیلی

پیام خانواده - یک کارشناس خانواده گفت: خانواده باید محور حکمرانی ها و سیاست ورزی ها قرار گیرد و در ساختارهای اجتماعی وارد شود.

به گزارش پیام خانواده، مریم اردبیلی کارشناس حوزه خانواده گفت: داستان ازدواج ارتباط تنگاتنگی با نگاه ما با چیستی خانواده دارد. اگر بخواهیم ازدواج را در بعد دولت‌های مدرن نگاه‌کنیم تبدیل به امری فرعی در کنار مفاهیم دیگر از جمله فرهنگ، اقتصاد و غیره خواهد شد که محوریت مسائل سیاسی و اجتماعی قرار نمی‌گیرد.

وی افزود: اما اگر نگاه ما به خانواده به مثابه یک واحد حل مسائل اجتماعی کشور باشد، آن زمان خانواده محور بسیاری از امور قرار می‌گیرد و با این محوریت آسیب‌های اجتماعی، اقتصاد مقاومتی و دیگر مسائل جامعه حل می‌شود.

اردبیلی تصریح کرد: در واقع وقتی خانواده تبدیل به یک نهاد فرعی باشد، حاکمیت نهایت تلاش خود را برای کمک به تشکیل آن به اعطای یک وام خلاصه می‌کند. اما اگر به فکر تسهیل حقیقی ازدواج و کمک به رشد چشمگیر آن هستیم، باید خانواده را محور کنشگری ها و سیاست‌های کشور قرار دهیم.

این کارشناس خانواده بیان کرد: متأسفانه قانون در کشور ما نسبت به نهاد خانواده خنثی است و عملاً فرد محور است. اگر الگوی حکمرانی ما خانواده محور باشد، آن زمان شاهد توسعه حکمرانی بر اساس ازدواج موفق و به هنگام خواهیم بود که نتیجه این ازدواج‌های موفق پرورش افرادی سالم برای رشد جامع نیز خواهند بود. اما متأسفانه در کشور ما نگاه حکمرانی با محور خانواده وجود ندارد.

وی با اشاره بر تغییر نگاه خانواده‌ها و جامعه به امر ازدواج عنوان کرد: در گذشته جوانان می‌دانستند که با ازدواج هویت، استقلال و به طور کلی رشد پیدا خواهند کرد. اما امروزه این نگاه تغییر کرده و بسیاری از خانواده‌ها رشد فرزندان و جوانان را در ادامه تحصیلات عالی و دستیابی به بالاترین سطح شغلی می‌دانند. در واقع شاخص‌های موفقیت فرزندان و سبک زندگی تغییر کرده که این امر موجب تعویق ازدواج شده است.

این پژوهشگر حوزه خانواده اظهار داشت: در صورتی که بخواهیم با الگوی جهانی پیش برویم و ازدواج را از سیاست‌ها و حکمرانی کشور خارج کنیم، در آینده نزدیک شبیه به بسیاری از کشورهای اروپایی خواهیم شد و با کاهش هشداردهنده آمار ازدواج و افزایش آسیب‌های اجتماعی روبرو شده‌اند.

وی تصریح کرد: با توجه به وضعیت جهانی و پیشرفت بشری باید برای پیشگیری از وقوع بحران کاهش ازدواج، بتوانیم عملکرد و بازنمایی گذشته خانواده را به آن بازگردانیم و خانواده را در ساختارهای اجتماعی بگنجانیم.

اردبیلی ادامه داد: در واقع باید به حدی کارکرد خانواده و ارتباطات افراد در خانواده رشد و بهبود یابد که افراد رغبت بیشتری برای حضور در این نهاد و تشکیل آن داشته باشند.

این کارشناس خانواده تاکید کرد: مدیران باید این نگاه را در سیاست‌ها و حکمرانی خود بگنجانند و عینک جدیدی با رویکرد اجرای قوانین با محوریت خانواده به چشم بزنند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 4 =