کد خبر: 5648
تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۰
کودکان

رئیس مرکز تشخیص‌ و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ناجا با اشاره به روند افزایش تعداد کودکان سایبری، نسبت به استفاده نادرست کودکان از گوشی هوشمند والدین، به هم‌وطنان هشدار داد.

به گزارش پیام خانواده  سرهنگ دوم علی محمد رجبی گفت: در چند سال اخیر شاهد افزایش چشمگیر درصد استفاده کودکان از اینترنت و افزایش کودکان سایبری هستیم و میزان زمانی که آنها آنلاین می‌گذرانند نیز به طور پیوسته در حال افزایش است.

وی گفت: فضای مجازی و اینترنت فوائد زیادی برای کودکان دارد و می‌تواند به آن‌ها در یادگیری، رشد و تکامل یافتن کمک کند اما لازم است والدین آگاه باشند تا بتوانند علاوه بر اعمال نظارت مناسب بر نحوه استفاده کودکان از اینترنت، روش صحیح استفاده از آن را نیز به آنها آموزش بدهند، چرا که استفاده نادرست از اینترنت و فضای مجازی می‌تواند خطرات جبران ناپذیری را به بار بیاورد.

سرهنگ رجبی گفت: گوشی هوشمند یکی از روش‌هایی است که کودکان از طریق آن به اینترنت و فضای مجازی متصل می‌شوند و اکثر کودکان به دلیل نداشتن تبلت یا گوشی هوشمند شخصی، اغلب از گوشی والدین خود استفاده می‌کنند که این امر با توجه به وجود اپلیکیشین‌ها و پیام‌رسان‌های مختلف و همچنین وجود اطلاعات مهم در گوشی بزرگسالان، علاوه بر گسترده کردن بستر خطر برای کودکان، می‌تواند باعث بروز خطراتی نیز برای والدین آنها شود.

وی در تشریح این موضوع گفت: کودکان هنگام بازی با گوشی والدین به صورت آنلاین، با برخی از تبلیغات منتشر شده در وبسایت‌ها و پیام‌رسان‌های موبایلی از جمله اینستاگرام که هرگونه عکس و فیلم در آن رد و بدل می‌شود، مواجه خواهند شد و کنجکاو می‌شوند که مشاهده کنند و حتی صفحه‌ها را دنبال کنند که این امر می‌تواند کودکان را با صدماتی از قبیل بلوغ زودرس، اختلال شخصیتی، افسردگی و ... مواجه کند.

سرهنگ رجبی به نوع دیگر این خطرات که والدین را تهدید می‌کند اشاره کرد و گفت: در برخی بازی‌های آنلاین امکان ارتباط گیری و چت کردن وجود دارد و بسیاری از مجرمان از این طریق در قالب دوستی با کودکان ارتباط برقرار می‌کنند که علاوه بر احتمال اعمال موارد مجرمانه بر روی کودکان از قبیل خشونت و قلدری سایبری، می‌توانند آنها را به سمت سایت‌های فیشینگ یا نرم افزارهای حاوی بدافزار هدایت نموده و اقدام به سرقت اطلاعات بانکی والدین کنند.

این مقام انتظامی مهمترین مورد در زمینه فعالیت کودکان در اینترنت را ایمنی خود آن‌ها و خانواده‌شان عنوان کرد و در خصوص رعایت مواردی برای ایمنی کودکان در اینترنت اظهار داشت: استفاده کودکان از اپلیکیشن‌ها و وبسایت‌ها یا بازی‌های موبایلی، باید با اجازه والدین باشد و خانواده ها باید به کودکان خود نحوه صحیح استفاده از گوشی و اینترنت را یاد بدهند و فعالیت‌هایش در اینترنت را مدیریت کنند.

وی به خانواده ها توصیه کرد: وقت بیشتری را به فرزندان خویش اختصاص بدهند و با بالا بردن دانش و سواد سایبری، کودکان خود را در فضای مجازی همراهی کنند.

سرهنگ علی محمد رجبی در پایان گفت: هم‌وطنان عزیز می‌توانند با مراجعه به سایت پلیس فتا به آدرس www.cyberpolice.ir از آخرین اخبار و اطلاعات سایبری و همچنین جدیدترین شگردهای مجرمانه مطلع شده و مجرمان سایبری را در رسیدن به اهدافشان ناکام بگذارند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 5 =