به گزارش پیام خانواده از وزارت آموزش و پرورش، یوسف نوری امروز در اولین جلسه شورای راهبردی و سیاستگذاری قرارگاه جهادی عدالت تربیتی و نصیب آموزشی برابر که در ساختمان شهید رجایی و با حضور مدعوینی از وزارت کار و رفاه اجتماعی، ستاد اجرایی فرمان امام بنیاد برکت، بنیاد علوی، مجمع خیرین مدرسه ساز، بسیج دانش آموزی، دفتر توسعه روستایی مناطق محروم ریاست جمهوری، جمعی از اعضای شورای معاونان وزیر و .... برگزار شد با تبریک سالروز آزادسازی خرمشهر، اظهار کرد: سوم خرداد روز بسیار خوب و مهمی است۴۰ سال قبل در سال ۱۳۶۱ جوانان جهادی عملیات "الی بیت المقدس" را آغار کردند و در یک عملیات دشوار رزمندگان توانستند با استمداد از امدادهای غیبی، خرمشهر را آزاد کنند در این عملیات حدود ۱۹ هزار نیروی عراقی به اسارت در آمدند.
وی با اشاره به موضوع جلسه، تصریح کرد: از ارکان اصلی و نماد بیرونی حکومت اسلامی موضوع عدالت است و اگر محقق نشود ارتباط مردم نیز با حکومت مستحکم نمیشود.
وزیر آموزش و پرورش گفت: منظور از عدالت، عدالت توزیعی است یعنی ما در توزیع امکانات مشکل داشتهایم لذا توزیع رویهای نباید ادامه یابد.
وی ادامه داد: با تشکیل قرارگاه جهادی عدالت تربیتی و نصیب آموزشی برابر در حوزه ستادی، خیرین و گروههای جهادی وارد شدند و کارهای خوبی را در مناطق مرزی و عشایری آغاز کردند.
نوری خاطرنشان کرد: در بخشهایی در توزیع امکانات، ضعفهایی وجود دارد که باید ترمیم شود، بررسیها نشان میدهد در استانهای مرزی حدود۵۰ درصد از بازماندگان از تحصیل دانش آموزان روستایی و عشایری هستند.
وی افزود: ممکن است در منطقهای مدرسه وجود داشته باشد اما موانع تحصیلی مانند مشکلات اجتماعی، اقتصادی و ...، نیز باشد لذا در قالب عدالت ترمیمی این مشکلات باید حل و موانع تحصیل دانش آموزان رفع شود.
عضو کابینه دولت مردمی خاطرنشان کرد: اعتبارات ما پاسخگوی سرعت رشد دانش آموزان نیست از طرفی فرسودگی و ازسوی دیگر مهاجرت و ورود اتباع خارجی مشکلات آموزشی را همچنان افزایش میدهد.
وی اضافه کرد: علیرغم تلاشهای صورت گرفته، همچنان در برخی مناطق مدارس فرسوده وجود دارد به طوری که حدود ۲۰ درصد مدارس کشور فرسوده، نیازمند بازسازی است.
وزیر آموزش و پرورش گفت: همچنان فاصله اعتبارات موجود با نیازها بیشتر میشود لذا در این شرایط جز با مساعدت مردم مشکلات قابل حل نخواهد بود بنابراین همه باید کمک کنند.
وی با تقدیر از خیرین مدرسهساز اظهار کرد: امروزه حضور خیرین بیش از پیش احساس میشود و توجه به محرومیتها بسیاری از شاخصها را افزایش میدهد.
نوری ادامه داد: اختصاص نیروی انسانی ثابت و متخصص به مناطق عشایری و مرزی با هدف تحقق عدالت تربیتی و نصیب آموزشی برابر از اولین گامهای این قرارگاه است.
وی با تاکید بر ضرورت انسجام درون و تحکیم ارتباط بیرون در آموزش و پرورش، گفت: در راستای بهرهمندی بیشتر از ظرفیتهای درونی، باید با یک نگاه نظاممند و منسجم به موضوع محرومیتزدایی توجه کرد.
عضو کابینه دولت مردمی اضافه کرد: یکی از کلیدهای حل مشکل در مناطق محروم، توانمندسازی نیروی انسانی است.
وی ادامه داد: علاوه بر هنرستانها، در سایر مدارس نیز هر دانش آموز حداقل باید یک مهارت را در دوران تحصیل فراگیرد.
وزیر آموزش و پرورش بر اجرای طرح خواهرخواندگی بین مدارس کشور تاکید و تصریح کرد: داشتن برنامه نظاممند در حوزه محرومیت زدایی یک ضرورت است و برای دانش آموزان بازمانده از تحصیل میتوانیم یک پشتیبان داشته باشیم و این پشتیبان از اساتید دانشگاهها باشد.