علی بحرینی

سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد دفتر سازمان ملل متحد در ژنو هشدار داد که تسلیحات هسته‌ای رژیم صهیونیستی خطری برای صلح و امنیت جهان بشمار می‌رود.

به گزارش پیام خانواده    علی بحرینی در جریان دومین نشست کمیته مقدماتی کنفرانس بازنگری معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (ان‌پی‌تی)، نسبت به عدم پیشرفت در اهداف این معاهده انتقاد و اظهار داشت: با توجه به سیاست و برنامه‌های تسلیحاتی و تداوم وجود زرادخانه های تسلیحات هسته ای برخی کشورهای هسته ای به ویژه آمریکا، نه تنها به اهداف اصلی معاهده نزدیک نشده ایم بلکه دورنمای نیل به این اهداف حتی دورتر از سال ۱۹۷۰ به نظر می‌رسند.

رییس هیات ایران در این نشست، مشکل اصلی عدم پیشرفت در اهداف معاهده به ویژه خلع سلاح هسته ای را یکجانبه‌گرایی به‌خصوص اقدامات و برنامه‌های یکجانبه آمریکا عنوان کرد که مهمترین خطر را برای آینده «ان‌پی‌تی» و هدف غایی دنیای عاری از سلاح‌های هسته ای‌ ایجاد کرده است.

وی تاکید کرد: تا زمانی که این سیاست‌ها و برنامه‌های هسته ای کشورهای دارنده سلاح هسته ای تداوم دارند و کشورهای بیشتری به‌ویژه ذیل چتر هسته‌ای ناتو هرچه بیشتر به سلاح‌های هسته ای متکی می شوند، هیچ پیشرفتی در خلع سلاح هسته‌ای در جهان حاصل نخواهد شد و انتظار می رود شاهد اشاعه سلاح‌های هسته ای در تمام ابعاد آن باشیم.

بحرینی همچنین ضمن تاکید بر تعهد پایدار ایران به پیشبرد اهداف معاهده و ماهیت صلح آمیز برنامه هسته‌ای خود، وجود برنامه تسلیحات هسته‌ای رژیم صهیونیستی را مهمترین عامل جلوگیری از شکل‌گیری خاورمیانه عاری از سلاح‌های هسته ای توصیف و تصریح کرد: تسلیحات هسته ای این رژیم خطری برای صلح و امنیت منطقه و جهان است.

وی این مساله را ناشی از اعمال استانداردهای دوگانه برخی کشورهای هسته‌ای به‌ویژه آمریکا و همپیمانان غربی‌اش در حمایت از برنامه تسلیحات هسته ای این رژیم دانست.

دومین نشست کمیته مقدماتی کنفرانس بازنگری معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته ای جهت بررسی وضعیت خلع سلاح هسته ای، منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای و استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای به عنوان سه ستون اصلی این معاهده در ژنو برگزار شد.

در این نشست بیشتر کشورهای عضو ضمن ابراز ناخرسندی از عدم پیشرفت در خلع سلاح هسته ای و تلاش کشورهای دارنده عضو سلاح هسته ای برای محروم کردن کشورها از استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای، از این کشورها درخواست کردند که به تعهدات خود پایبند بوده و طبق ماده ۶ ان‌پی‌تی با حسن نیت به سوی خلع سلاح کامل هسته ای حرکت نمایند.

همچنین در این نشست وجود زرادخانه تسلیحات هسته ای رژیم صهیونیستی و تاسیسات هسته ای خارج از پادمان این رژیم مورد انتقاد شدید قرار گرفت و از این رژیم خواسته شد که بی قید و شرط به عضویت معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته ای در آید. َ

کنفرانس بازنگری ان‌پی‌تی هر پنج سال یکبار برای بررسی پیشرفت اهداف معاهده به ویژه خلع سلاح هسته ای برگزار می شود. نشست کمیته مقدماتی جهت آماده سازی مباحث برای یازدهمین کنفرانس بازنگری ان‌پی‌تی است که قرار است در سال ۲۰۲۶ برگزار شود.

تاکنون چندین کنفرانس بازنگری به دلیل عدم پایبندی کشورهای هسته ای به ماده ۶ معاهده و فقدان پیشرفت در خلع سلاح هسته ای به شکست انجامیده است.

کشورهای هسته ای جهت انحراف افکار عمومی از خطر زرادخانه های تسلیحات هسته ای تلاش می کنند تا با ایجاد بحران‌های ساختگی و بزرگنمایی موضوعات مختلف از تمرکز جامعه جهانی بر خطر عظیمی که تسلیحات هسته ای این کشورها برای جامعه بشریت ایجاد نموده است منحرف کنند.

جمهوری اسلامی ایران همراه با دیگر کشورهای هم‌فکر در قالب جنبش عدم تعهد تلاش می کند تا تمرکز اجلاس را بر اولویت اصلی یعنی خلع سلاح هسته ای حفظ کند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 11 =