کد خبر: 3954
تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۰۴:۰۵
شب قدر

پیام خانواده- اکردستان شب قدر شب نزول قرآن، شب رحمت، شب نور، شب دعا، شب فرود آمدن فرشتگان بر زمین تا بار دیگر مقدر کنند سرنوشت انسان را.

به گزارش پیام خانواده شب قدر، شب نزول قرآن و شب شهادت دُردانه پیامبر، آری امشب است شب قدر شبی که انسان دست به سوی خدا دراز می‌کند و تا سحر به راز و نیاز با خدا می‌نشیند تا باز شود درهای رحمت خدا به روی انسان.

و چه فرخنده شبی است شب قدر؛ شبی که شیطان در بند خواهد شد و انسان از دام شیطان رها و به سوی خدا بازخواهد گشت تا بخشوده شود گناهانش.

از نیمه دوم ماه رمضان در مساجد کردستان نوای «الوداع» طنین انداز می‌شود که این نوا تلنگری برای کسانی است که بهره ای از این ماه نبرده اند تا در نیمه دوم بیدار شوند و شب‌های احیا را قدر بدانند.

همزمان که نوای الوداع یا خداحافظی از گلدسته‌های مساجد کردستان به گوش می رسد دل‌های مومنان حزین می‌شود چون از ماه رمضان فرصت اندکی باقی مانده است اما آنچه که می‌تواند این دلها را شاد کند وجود شب های قدر و عبادت و شب زنده داری در دهه آخر این ماه است.

استان کردستان به واسطه داشتن بیشترین تعداد مسجد در کشور، به شهر مناره‌ها مشهور است که همین مسئله نشان دهنده متدین بودن مردم این خطه از کشورمان است.

در ماه رمضان در مساجد استان شور و حال خاصی برپا می‌شود، برگزاری محافل جزءخوانی قرآن کریم، برپایی نمازهای تراویح بعد از اذان عشا، احیای شب های قدر و جمع آوری صدقه و احسان برای نیازمندان از مهمترین این مراسم‌هاست.

در میان اهل سنت بنا بر روایات، شب‌های قدر را در 10 شب آخر ماه رمضان بویژه در شب های فرد جستجو می‌کنند و در این شب‌ها بیشتر به عبادت و شب زنده داری می‌پردازند.

اهل سنت در شب قدر تمام شب‌ها را تا به صبح بیدار می‌مانند و به تلاوت قرآن و شب زنده‌داری و برگزاری مراسم مذهبی می‌پردازند.

اعتکاف، جشن نزول قرآن، برگزاری مراسم مذهبی، نذر و نذورات و پرداخت فطریه از جمله مراسماتی است که کردستانی‌ها در شب قدر به آن می‌پردازند.

مومنان در نخستین شب قدر با خوف از کردار خویش و امید به بخشش خداوند شب زنده‌داری می‌کنند و از درگاه خدا طلب آمرزش می‌کنند و تا به سحر به دعا و استغفار می‌پردازند.

زنان خانه‌دار با پختن انواع نان‌های سنتی برای مراسم شب هفتم شهادت حضرت علی(ع) نذورات خود را به جای می‌آورند و این مهم هم اکنون نیز در جای جای کردستان انجام می‌شود.

حفظ چهل حدیث از احادیث نبوی و جشن نزول قرآن کریم و مولودی خوانی و قصیده بردیه خوانی از دیگر آدابی است که کردهای اهل سنت در ایام ماه مبارک رمضان به جای می‌آورند.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 6 =