به گزارش پیام خانواده امیرکامران نیکوسخن در خصوص آمار دیابت نوع ۲، گفت: تقریبا ۱۴ درصد جمعیت ۲۵ تا ۷۵ سال کشور به دیابت مبتلا هستند که شامل حدود هفت میلیون نفر میشود.
وی با اشاره به اینکه در یک یا دو سال گذشته آمار افراد دیابتی در دنیا افزایش داشته است، تصریح کرد: برابر آمار قبلی که مربوط به سال ۲۰۱۹ است، شمار این افراد در جهان ۴۶۳ میلیون نفر بود و پیشبینی شده بود که شمار این افراد در سال ۲۰۲۰ از مرز نیم میلیارد نفر بگذرد، اما متاسفانه بر اساس آمار سال گذشته، جمعیت دیابتی دنیا ۵۳۷ میلیون نفر شد و ظرف کمتر از ۹ سال از پیشبینی قبلی عبور کردیم.
نیکوسخن یکی از دلایل فزونی گرفتن آمار ابتلا به دیابت را کرونا دانست که منجر به رواج زندگی خانهنشینی شده و گفت: در این دوره تحرکات بدنی نیز کاهش یافت. در کشورمان آمار دیابت ۱۱ درصد بود که امروز به ۱۴ درصد رسیده است و بر اساس میانگین جهانی، از دنیا بالاتر هستیم.
وی افزود: در شرق دریای مدیترانه، شیوع دیابت بیشتر از سایر نقاط دنیا است و پاکستان، کویت و... در منطقه ما قرار دارند. در ایران نیز برخی شهرهای کشور شیوع بالایی از دیابت دارند مثل یزد که این امر به سبک عادت غذایی و زندگی افراد باز میگردد.
وی با تاکید بر اهمیت درمان و پیشگیری از بیماری، اظهارکرد: هر دوی این موارد مهم هستند از طرفی در زمینه پیشگیری اولیه و ثانویه باید کار شود و بحث خانوادگی نیز در این بیماری مهم است.
خبر مرتبط:
نیکوسخن در عین حال به بیعلامت بودن دیابت اشاره کرد و افزود: حدود ۴۴.۷ موارد دیابت در دنیا شناخته شده نیست و نیمی از افراد از دیابت خود بیاطلاع هستند که به همین دلیل مسئله غربالگری بسیار اهمیت دارد. توصیه میشود افراد بالای ۳۵ سال به مراکز درمانی مراجعه کنند چون سن، خود به خود یکی از موارد تاثیر گذار در ابتلا به دیابت است.
مدیرعامل انجمن دیابت ایران که در یک برنامه رادیویی صحبت میکرد سابقه خانوادگی و شیوه زندگی افراد را با اهمیت دانست و افزود: افراد زیر ۳۵ سال هم اگر اضافه وزن یا سابقه اضافه وزن دارند، سریعا برای چکاپ مراجعه کنند.