به گزارش پیام خانواده در مورد برنامههای دولت برای حمایت از مادران باردار و کودکان شیرخوار گفت: تمام مادران باردار تا پایان دوره شیردهی و همچنین فرزندان آنها تا پایان 5 سالگی تحت پوشش رایگان بیمه قرار میگیرند.
وی گفت: بیمه مادران از زمان بارداری شروع شده و شامل دوره زایمان و دو سال دوره شیردهی میشود، همچنین فرزندان آنها نیز تا پایان دوره پنجسالگی تحت پوشش کامل بیمه قرار میگیرند که حق بیمه آن به صورت کامل از سوی دولت پرداخت میشود.
معاون امور زنان رئیسجمهور گفت: کسانی که تحت پوشش بیمههای دیگر قرار داشته باشند و یا اینکه قبلا هیچ پوشش بیمهای نداشته باشند، از دوره بارداری تا پایان دوره شیردهی و نیز فرزندان آنها تا پایان دوره 5 سالگی به طور کامل تحت پوشش بیمه رایگان قرار میگیرند.
خزعلی همچنین در مورد حمایت دولت از تغذیه مادران شیرده و کودکان شیرخوار گفت: برای دهکهای پایین درآمدی تغذیه خاصی برای مادران باردار در نظر گرفته شده و همچنین کودکانی که نتوانستهاند از نظر نمودارهای بهداشت، مراحل طبیعی رشد را طی کنند و دچار عقبافتادگی هستند، تغذیه خاصی برای آنها در قالب یارانه در نظر گرفته شده و این ماداران و کودکانشان ماه به ماه معاینه میشوند و برای رفع این مشکل بسته تغذیهای به آنها داده میشود.
وی همچنین گفت: هدف دولت حمایت از فرزندآوری و مادران باردار و شیرده است و همه کسانی که بیمهای ندارند، در دوره بارداری و زایمان و شیردهی تحت پوشش کامل بیمه قرار میگیرند.
معاون امور زنان رئیسجمهور همچنین در مورد اینکه آیا سهمیه خاصی برای بانوان استخدامیها در نظر گرفته شده است، گفت: سهمیه خاصی نیست و در قالب امتحانات استخدام و در یک رقابت کاری سهمیه مشخص میشود.
به گزارش فارس، پیش از این هم علیرضا عسگریان معاون امور رفاهی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در پاسخ به پرسشی مبنی بر آخرین وضعیت طرح یسنا و حمایت از مادران باردار و کودکان شیرخوار بیان کرد: تعداد 145 هزار از کودکانی که از سوی وزارت بهداشت و درمان به عنوان کودکان کم رشد معرفی شدند که از این تعداد 125 هزار در دهک درآمدی یک تا هفت قرار داشتند که مشمول دریافت یارانه مازاد شدند.
به گفته وی، برای کودکان دهک یک تا پنج به ازای هر کودک ماهانه یک میلیون تومان یارانه اضافه به سرپرست خانوار اختصاص مییابد و برای کودکان دو دهک 6 و 7 ماهانه 600 هزار تومان یارانه مازاد اختصاص مییابد که این رقم علاوه بر یارانه معیشتی ماهانه است که باید صرف خرید اقلام غذایی شود تا نمودار رشد کودک به وضعیت نرمال و طبیعی برگردد.
عسگریان گفت: در حال حاضر 125 هزار کودک از خانوارهای دهک یک تا هفت قرار دارند که نمودار رشد این کودکان کمتر از حد طبیعی است و یارانه اضافه به آنها داده میشود تا صرف خرید اقلام اساسی برای رشد کودک شود.
معاون امور رفاهی وزیر تعاون همچنین در مورد مادران باردار و دارای کودک شیرخوار اظهار داشت: 27 هزار مادر باردار و دارای کودک شیرخوار تا دو سال معرفی شدهاند که از این تعدا 22 هزار مادر مشمول یارانه مازاد قرار گرفته و علاوه بر یارانه معمولی معیشتی، ماهانه 400 هزار تومان به مادران دهک یک کمدرآمدی جامعه پرداخت میشود تا مواد موردنیاز مادر در ایام شیردهی تا دو سال در اختیار آنها قرار گیرد و به این ترتیب از سوءتغذیه مادر شیرده و کودک شیرخوار جلوگیری شود.
وی افزود: این طرح در قدم اول در 8 استان اجرا میشود که از 27 هزار مادر معرفیشده تعداد 22 هزار مادر در دهک یک کمدرآمدی بودند و مشمول این طرح شدند.