به گزارش پیام خانواده عسکر جلالیان درباره حمله رژیم اسرائیل به ایران اظهار داشت: رژیم صهیونیستی در یک اقدام نابخردانه به حریم جمهوری اسلامی ایران تجاوز کرد و جدای از آن که از نظر اجتماعی و از نظر جو عمومی این اتفاق هیچ تاثیری بر مسائل روحی و روانی جامعه و تصمیم مدیران و تصمیمگیران نظام نداشت، از نظر حقوقی هم برگ دیگری در پروندههای جنایات بینالمللی این رژیم غاصب و متجاوز ثبت کرد.
وی با توجه به فرق این اقدام رژیم صهیونیستی با عملیات صادق یک و دو گفت: رسانههای داخلی و بینالمللی نوشتند که وقتی وعده صادق یک و دو اجرا شد مردم سرزمینهای اشغالی اعم از عامه مردم و سردمداران این رژیم به سمت پناهگاهها شتافتند اما در پی حمله رژیم صهیونیستی، اگر چه نیمه شب بود اما مردم ایران در پشتبامها با دوربین نظارهگر بودند و این شیوه برخورد مردم پیام بسیار مهمی در حوزه داخلی و بین المللی دارد و دنیا باید بداند که مردم ایران سالها جنگ را تجربه کردهاند و از اسرائیل ترس و واهمه ندارند.
اقدام رژیم صهیونیستی، نقض صریح منشور ملل متحد
معاون وزیر دادگستری با اشاره به مفاد منشور ملل متحد، اقدام رژیم صهیونیستی را نقض صریح منشور دانست و اظهار داشت: براساس مفاد این منشور، کشورها ملزم و متحد هستند که نسبت به حفظ صلح و امنیت منطقهای و بینالمللی حساس باشند و در مراقبت از آن اقدامات عملی را بکار گیرند.
جلالیان در ادامه با اشاره به اساسنامه دیوان بینالمللی دادگستری گفت: این اساسنامه تصریح دارد که کشورها نباید اقدامی که امنیت منطقه را برهم زند مرتکب شوند؛ بنابراین اقدام رژیم صهیونیستی، نقص اساسنامه دیوان بینالمللی دادگستری نیز محسوب میشود.
معاون وزیر دادگستری اضافه کرد: اساسنامه دیوان بینالمللی کیفری که همه اعضای جامعه بینالمللی اعم از آنان که اساسنامه را پذیرفتهاند و یا آنها که این اساسنامه را نپذیرفتهاند؛ تکالیفی را تاکید کرده است. براساس حقوق معاهدات، کشورهایی که یا کنوانسیون یا یک سند بینالمللی را متعهد نشدهاند و نپذیرفتهاند هم تعهد دارند که ماموریتها و وظایف آن را حفظ و حراست کنند و اقدامی در نقض آن انجام ندهد؛ در حالی که رژیم صهیونیستی صراحتا اساسنامه را نپذیرفته و به آن ملحق نشده است اما براساس حقوق معاهدات مکلف است حرکتی خلاف این اساسنامه انجام ندهد؛ از اینرو این رژیم متجاوز در نقض اساسنامه دیوان بینالمللی کیفری نیز اقدام کرده است.
هیچ مجرمی در عرصه بینالملل نباید بدون مجازات بماند
جلالیان با تاکید بر اصل بیکیفرمانی جرم، افزود: از آنجایی که اساسنامه تصریح دارد که هیچ مجرمی در عرصه بینالملل نباید بدون مجازات بماند، این حق برای جمهوری اسلامی ایران محفوظ است که جرم رخ داده را مورد تعقیب قرار دهد و خواهان مجازات عوامل آن باشد.
معاون وزیر دادگستری اظهار داشت: رژیم صهیونیستی آنچنان که در بیانات رهبر معظم انقلاب نیز آمد، از جایگاه یک حاکمیت و مدیریت حوزه سرزمینی خارج شده است و جمهوری اسلامی ایران این موجودیت را به عنوان یک دولت نشناخته، نمیشناسد و نخواهد شناخت اما این موجودیت پا را از گلیم خود فراتر گذاشته است و خود را بسیار خطرناک بروز داده است و به تعبیر رهبر معظم انقلاب، سگ هار عنوان شده است؛ تعبیری که در محاوره و افکار عمومی ذهنیت مشخص دارد.
وی افزود: وقتی با سگ هار مواجه میشویم برای حفظ خود و دیگران تکلیف داریم و برای راندن او از هر وسیلهای باید استفاده کنیم و موجودیت سگ هار به معنای این نیست که فقط به یک مخاطب آسیب میرساند بلکه سگ هار ممکن است به هرکسی و به هر شکل هویت خود را بروز دهد و آسیب او دامنه مشخص ندارد.
قطعا اقدامات و جنایات رژیم صهیونیستی دامن اروپا و آمریکا و کشورهای خاورمیانه که بیتفاوت از کنار جنایات این رژیم غاصب میگذرند؛ را هم خواهد گرفت و باید برای آن تدبیر کنند.
جلالیان تصریح کرد: قطعا اقدامات و جنایات رژیم صهیونیستی دامن اروپا و آمریکا و کشورهای خاورمیانه که بیتفاوت از کنار جنایات این رژیم غاصب میگذرند؛ را هم خواهد گرفت و باید برای آن تدبیر کنند.
معاون وزیر دادگستری یادآور شد: حمله رژیم صهیونیستی به خاک جمهوری اسلامی ایران که صراحتا نقض کنوانسیونها و معاهدات بینالمللی و قابل تعقیب توسط جمهوری اسلامی ایران به عنوان متضرر و آسیبدیده، ناظران بینالمللی و بقیه کشورهایی است که نسبت به حوزه امنیت بین المللی احساس تکلیف دارند؛ این اقدام ذره کوچکی از نقضهای گسترده و سنگینی است که تاکنون این رژیم در حوزه بینالمللی مرتکب شده و آنچه در یک سال اخیر در غزه، کرانه باختری، سوریه و لبنان توسط این رژیم اتفاق افتاده است؛ کلکسیونی از نقضهای مختلف حقوق بشر و بینالمللی بوده است.
رژیم صهیونیستی به صراحت کنوانسیونهای چهارگانه ژنو را نقض کرده است
وی خاطرنشان کرد: رژیم صهیونیستی به صراحت کنوانسیونهای چهارگانه ژنو مخصوصا کنوانسیونی که تاکید بر رعایت حقوق غیرنظامیان دارد، نقض کرده همچنین این رژیم کنوانسیون ۱۹۸۹ با عنوان کنوانسیون حقوق کودک را هم نقض کرده است.
جلالیان با اشاره به نقض نسل سوم حقوق بشر اظهار داشت: رژیم غاصب و سفاک در سوریه، لبنان، کرانه باختری و غزه نسل سوم حقوق بشر که از سال ۱۹۷۹ مورد شناسایی قرار گرفته است به صراحت نقض کرده و بنیان آن را از هم گسیخته است.
معاون وزیر دادگستری توضیح داد: حقوق نسل سوم بشر یعنی «حق بر توسعه»، «حق بر صلح» و «حق بر محیط زیست سالم» و براساس آنچه توسط رژیم اشغالگر اسرائیل در این مناطق رخ داده است، سالهای سال باید تلاش شود تا بتوان اندکی وضع را به حالت قبل از جنگ بازگرداند؛ بنابراین سخن از توسعه و توسعه پایدار در این مناطق به تبع جنایات این رژیم سفاک و خونآشام به یک رویا تبدیل شده است.
غزه قربانی خاموش این جنگ نابرابر است و مجامع بینالمللی نسبت به این قربانی بیتفاوت هستند در حالی که آسیبهای زیست محیطی رونده و مرزگذر است و عواقب آلودگیهای زیست محیطی در غزه بهزودی دامان همه کشورهای همسایه را خواهد گرفت.
وی تصریح کرد: غزه قربانی خاموش این جنگ نابرابر است و مجامع بینالمللی نسبت به این قربانی بیتفاوت هستند در حالی که آسیبهای زیست محیطی رونده و مرزگذر است و عواقب آلودگیهای زیست محیطی در غزه بهزودی دامان همه کشورهای همسایه را خواهد گرفت.
رژیم صهیونیستی بامداد شنبه ۵ آبان ۱۴۰۳ حملات هوایی به ایران انجام داد و بنابر اعلام پدافند هوایی نقاطی از مراکز نظامی در استانهای تهران، خوزستان و ایلام را مورد هجوم گرفت که ضمن رهگیری و مقابله موفق توسط سامانه یکپارچه پدافند هوایی کشور با این اقدام تجاوزکارانه، آسیبهای محدودی به برخی از نقاط وارد شده است.
سرگرد حمزه جهاندیده، سروان سجاد منصوری، استوار یکم «محمدمهدی شاهرخیفر» و استوار یکم «مهدی نقوی» از رزمندگان تلاشگر نیروی پدافند هوایی ارتش در عرصه دفاع از امنیت جمهوری اسلامی ایران بودند که حین مقابله با پرتابههای رژیم جنایتکار صهیونیستی به مقام رفیع شهادت نائل آمدند.
رهبر معظم انقلاب اسلامی روز یکشنبه ششم آبان ۱۴۰۳ در دیدار هزاران نفر از خانوادههای معزز شهیدان امنیت با تأکید بر ضرورت بهم خوردن محاسبات غلط رژیم صهیونیستی درباره ایران، گفتند: آنها درباره ایران دچار خطای محاسباتی هستند چرا که ایران و جوانان و ملت ایران را نمیشناسند و هنوز نتوانستهاند قدرت، توانایی، ابتکار و ارده ملت ایران را درست بفهمند که ما باید این را به آنها بفهمانیم.