به گزارش پیام خانواده عباس گودرزی روز چهارشنبه در نشست خبری با اشاره به موضع مجلس پیرامون لایحه عفاف و حجاب با بیان این که در این مساله، موضع دولت، مجلس و مردم یکی است اظهار داشت: ما نمایندگان مردم، دولت خادم ملت و مردم نیز ولایتمدار و با ایمان هستند و حتی کسانی که گاهی آنها را با پوشش نامطلوب میبینیم از حضور در شبهای قدر، مراسمهای مذهبی و اعتکاف با اشتیاق استقبال میکنند.
وی افزود: حجاب و عفاف یک امر ضروری و دینی لایتغیر است و حتما به استحکام خانوادهها کمک میکند بنابراین این موضوع در نگاه مجلس و همه ارکان نظام مورد وفاق است اما امروز عدهای تلاش میکنند جامعه را به سوی برهنگی سوق دهند و به هسته خانوادهها آسیب برسانند.
گودرزی ادامه داد: لایحه عفاف و حجاب در مجلس به تصویب رسید و توسط شورای نگهبان نیز تایید شد اما دولت اعلام کرد که تصمیم دارد در قالب ارائه لایحهای اصلاحاتی را در آن اعمال کند.
وی تصریح کرد: ما موظف به ابلاغ این قانون بودیم اما شورای عالی امنیت ملی اعلام کرد که با تاخیر صورت بگیرد تا دولت لایحه اصلاحی خود را ارائه دهد و در این مورد جمعبندی شود بنابراین این قانون در زمان مقتضی به دولت ابلاغ خواهد شد.
طرح تعطیلی پنجشنبهها در دستور مجلس
وی درباره طرح تعطیلی پنجشنبهها، گفت: به دنبال بررسیهایی که در این رابطه در مجلس یازدهم در کمیسیون اجتماعی صورت گرفت، مقرر شد دو روز به اصطلاح تعطیل اعلام شود به این صورت که فعالیت دستگاهها در ارائه خدمات به ۵ روز محدود شود. همچنین ساعات کاری از ۴۴ ساعت به ۴۲ ساعت کاهش پیدا کرد و این طرح هماکنون در دستورکار صحن علنی قرار دارد.
نماینده بروجرد در مجلس همچنین دردرباره عملکرد مجلس دوازدهم مجلس از ابتدا تاکنون، افزود: در این دوره از مجلس تذکرهای ثبت شده در سامانه توسط نمایندگان مجلس ۱۳۷۰ مورد، تذکر قرائت شده در جلسه علنی ۵۰۷ مورد، سوال از وزرا و مجموع سوالات ثبت شده در سامانه ۸۳۶ مورد و سوالات ارجاع شده به کمیسیونهای تخصصی برای رسیدگی ۷۰۳ مورد بوده است.
گودرزی ادامه داد: تاکنون انصراف نمایندگان از سوال ۱۰۸ مورد، اقناع نمایندگان از پاسخ وزیر در کمیسیون ۷ مورد، سوالات بایگانی شده با تغییر وزیر به دلیل تغییر دولت ۳۱ مورد، گزارشهای عدم اقناع ارسال شده از کمیسیونها به هیات رئیسه ۴ مورد، سوالات در حال رسیدگی در کمیسیونها از ابتدای دوره مجلس دوازدهم ۵۵۳ مورد، سوالات در حال رسیدگی در کمیسیونها از شروع به کار دولت چهاردهم ۵۲۲ از ۵۳۳ مورد ثبت شده است.
وی در رابطه با موارد تحقیق و تفحص افزود: مجموع تقاضاهای ثبت شده در سامانه ۵۰ مورد، درخواستهای تحقیق و تفحص ارجاع شده به کمیسیونها ۳۸ مورد و درخواستهای تحقیق و تفحص در حال رسیدگی از شروع به کار دولت چهاردهم ۳۸ مورد از ۵۰ تقاضا بوده است.
گودرزی یادآور شد: رای اعتماد به وزرا ۱۹ مورد، گزارش موضوع مواد ۴۰ و ۴۵ آیین نامه داخلی مجلس که در صحن علنی قرائت شده یک مورد، گزارش موضوع مواد ۴۰ و ۴۵ آیین نامه داخلی مجلس تهیه شده توسط کمیسیونها نیز یک مورد ثبت شده است.
این نماینده مردم در مجلس دوازدهم، تاکید کرد: مجموع تقاضاهای اعمال شده براساس ماده ۲۳۴ آییننامه داخلی مجلس ۱۹ مورد، گزارشهای موضوع ماده ۲۳۴ آییننامه داخلی مجلس تهیه شده توسط کمیسیونها ۲ مورد، گزارشهای موضوع ماده ۲۳۴ آییننامه داخلی مجلس قرائت شده در صحن علنی یک مورد و گزارشهای موضوع تبصره یک ماده ۱۰۷ آییننامه داخلی مجلس قرائت شده در صحن ۴ مورد بوده است.
طرح ساماندهی کارکنان دولت در مجمع تشخیص بایگانی شده است
وی در مورد طرح ساماندهی کارکنان دولت گفت: این طرح با توجه به اهمیت موضوع در مجلس یازدهم نهایی شد سپس شورای نگهبان به آن ایراداتی را وارد دانست، لذا به کمیسیون اجتماعی ارجاع و ایرادات رفع شد اما مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز به آن ایراداتی را وارد دانست و با وجود اصرار مجلس نتوانستیم در خصوص آن به یک فهم مشترکی برسیم.
گودرزی اظهار داشت: این طرح به نوعی توسط مجمع تشخیص مصلحت نظام بایگانی شده است اما همچنان مورد اصرار و پیگیری نمایندگان مجلس است کمااینکه شب گذشته نیز در نشستی که به اتفاق جمعی از نمایندگان با معاون اول محترم رئیس جمهور داشتیم موکداً و مشخصاً تصریح کردیم که تصویب این طرح به ساماندهی استخدام کارکنان دولت و نجات سازمان اداری و استخدامی کشور از این ولنگاری و تهدیدی که برای نظام اداری و استخدامی کشور ایجاد شده و زیربنای تولید نارضایتی است، منجر خواهد شد.
وی تاکید کرد: متاسفانه هدفمان از تصویب قانون مدیریت خدمات کشوری این بود که شاهد کاهش هزینه، افزایش رضایتمندی و انگیزه باشیم که هیچ کدام از آنها اتفاق نیفتاد و کاملا نقض غرض شده و یک الگوی برگرفته از غرب بود که در دنیای غرب هم شکست خورده است، همچنین بروکراسی سایهای است که نظام اداری کشور را نابود میکند و حجم عظیمی از نیروها پشت این بروکراسی پنهان میشوند و حتی آمار دقیقی هم از آنها وجود ندارد و کسی نیز در این رابطه پاسخگو نیست.
گودرزی خاطر نشان کرد: برخی از مخالفان با طرح ساماندهی کارکنان دولت میگویند که این طرح بار مالی دارد اما ما معتقدیم به منابع مالی نیاز نیست بلکه مبالغی که توسط واسطه از جیب کارگران برداشته میشود آن هم در شرایطی که در زمستان کنار بخاری و در تابستان زیر کولر مینشینند به طور کامل به کارگرانی پرداخت شود که مجاهدانه زحمت میکشند بنابراین همچنان بر این موضوع تاکید داریم و امیدوارم با تاکیدی هم که به دولت محترم داشتیم بتوانیم به یک فهم جدید و تعامل سازنده برای ادامه کار در این زمینه برسیم.
نماینده مردم بروجرد در مجلس در رابطه با نحوه بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۴، افزود: این اولین سالی است که بودجه به صورت دو مرحلهای مورد بررسی قرار میگیرد که نتیجه بررسی در مرحله اول به شورای نگهبان ارسال شد و شورای نگهبان نیز امشب ایراداتی که به آن وارد دانسته است را جهت اصلاح به مجلس ارسال خواهد کرد و مجلس نیز هفته آتی در روزهای یکشنبه و دوشنبه تشکیل جلسه داده و به رفع این ایرادات خواهد پرداخت و نمایندگان نیز دو هفته آینده برای سرکشی به حوزه انتخابیه خواهند رفت.
ایران به دنبال مذاکره در چارچوب تامین منافع ملی و حفظ عزت کشور است
وی پیرامون اقدامات مجلس در جهت رفع مشکلات معیشتی بیان کرد: برخی امروز ظالمانه میگویند خون شهدای مدافع حرم هدر رفته است. اگر شهدای مدافع حرم نبودند باید در کوچههای کشور با دشمن میجنگیدیم. دولت و مجلس برای رفع تحریمها تلاش میکنند اما به دنبال خنثیسازی اثر تحریمها نیز حتما هستیم و در این راستا تاسیس اتحادیه بینالمللی ضد تحریم را پیگیری خواهیم کرد تا براساس آن آمریکا هزینه نتیجه تحریمهایی که اعمال میکند را بپردازد. البته برجام تجربه مطلوبی نبود چرا که در برجام سانتریفیوژهایمان برچیده شد، قلب راکتور هستهای با سیمان پر شد، اورانیومهای غنی شده از کشور خارج شد و دانشمندانمان خانهنشین شدند و در نهایت برجام را نیز پاره کردند.
گودرزی در ادامه افزود: قطعا دیپلماسی فعال از نقاط قوت مجلس دوازدهم است که مورد تاکید رهبر معظم انقلاب است بنابراین ما به دنبال مذاکره در چارچوب تامین منافع ملی و حفظ عزت کشور هستیم و حتما در جهت بیاثر کردن تحریمها گام برمیداریم و معتقدیم در کنار همه کمبودها، تهدیدها و فرصتها هم فراوان هستند اما ایران اولین کشور در استفاده نکردن از ظرفیتها است.
وی در رابطه با طرح کالابرگ الکرونیکی گفت: بعضی از طرحهای مجلس به دلیل مغایرت با اصل ۷۵ قانون اساسی و ایجاد بار مالی برای دولت، به سرانجام نمیرسد. با تجربه سه دوره نمایندگی در مجلس شورای اسلامی معتقدم مجالس باید لایحهمحور باشند؛ یعنی دولت را فعال کنند.
وی در مورد تصمیم مجلس در خصوص کالابرگ الکترونیکی، افزود: مجلس دوازدهم دولت را در لایحه بودجه ۱۴۰۴ به استفاده از کالابرگ مکلف کرده است و دهکهای پایین جامعه باید این کالابرگ را دریافت کنند. آقای رئیسجمهور نیز اخیرا اعلام کرد که باید کالابرگ را به دهکهای پایین جامعه بدهیم. شهید رئیسی سال گذشته به دنبال تامین منابع برای اعطای کالابرگ بود. هماکنون ظرفیت قانونی برای ارائه کالابرگ در کشور وجود دارد و دولت و مجلس اراده انجام این کار را دارند.