به گزارش پایگاه خبری پیام خانواده؛ در گفتوگو با طاهره محمودیان، مسئول فنی خانه امن ضمن بیان اینکه این مرکز به زنان خشونتدیده و بیپناه خدمات اقامتی و مشاورهای ارائه میدهد، اظهار داشت: «خانه امن محل امنی برای زنانی است که بهدلیل خشونت خانگی، امنیت جانی ندارند. این افراد میتوانند بین ۴ تا ۶ ماه در این مرکز بمانند تا ساماندهی شوند.»
وی با اشاره به رویکرد اصلی مرکز، گفت: «هدف ما طلاق نیست، بلکه تلاش میکنیم با مشاورههای فردی و گروهدرمانی، بنیان خانواده را تقویت کنیم. اما متأسفانه در ۹۰ درصد موارد، خشونتها دوطرفه و ناشی از ناآگاهی است.»
چالشهای خانوادههای پرآسیب
مسئول فنی خانه امن با هشدار درباره عادیسازی خشونت در برخی خانوادهها، افزود: «متأسفانه برخی زوجین مشکلات را از مسائل کوچک شروع میکنند و سالها آن را تحمل میکنند، تا جایی که فاصله عاطفی عمیقی ایجاد میشود. حتی مواردی داشتهایم که زنان برای انتقام از همسران خود، رفتارهای تخریبکننده انجام دادهاند.»
نیاز به آموزش و آگاهسازی
مسئول فنی این مرکز تأکید کرد: «تنها راه حل پایدار، آگاهسازی زوجین است. ما حتی برای همسران زنان خشونتدیده جلسات مشاوره برگزار میکنیم، اما تا زمانی که فرهنگ گفتوگو و تعهد در خانوادهها نهادینه نشود، این چرخه معیوب ادامه خواهد داشت.»
تماس با اورژانس اجتماعی در موارد اضطراری
وی در پایان یادآور شد: «در صورت مشاهده کودکآزاری یا خشونت شدید، مردم میتوانند با شماره ۱۲۳ اورژانس اجتماعی تماس بگیرند تا مداخلات لازم انجام شود.»