وزیر فرهنگ

وزیر فرهنگ ‌و ارشاد اسلامی با تاکید بر اینکه دشمن در حمله به ایران دچار خطای محاسباتی شد، ضمن تشریح ابعاد این خطا، گفت: فکر می‌کردند مردم با وجود انتقاداتی که دارند برای آنها فرش قرمز پهن می‌کنند اما غافل بودند که تاریخ ایران حماسه است و حتی با وجود نقدها آماده مصالحه با دشمن نیستند.

به گزارش پایگاه خبری پیام خانواده؛ سیدعباس صالحی در ویژه‌برنامه ملی «تا ابد، ایران»؛ پاسداشت شهدای فرهنگ، هنر و رسانه جنگ با رژیم صهیونیستی که صبح امروز ـ سه‌شنبه ـ ۳۱ تیرماه در تالار وحدت برگزار شد، با یاد شهدای ایران زمین گفت: مقام‌ معظم رهبری اشاره درستی کردند که دشمن گرفتار خطای محاسباتی شد و یکی از حوزه‌هایی که دشمن و رژیم‌ صهیونیستی نسبت به آن خطای محاسباتی پیدا کرد این بود که درک درستی از ایران نداشت و این خطای محاسباتی در این ۱۲ روز خود را نشان داد. تصور می‌کردند تا اتفاقی بیفتد، فرش قرمز مقابل آنها گشوده خواهد شد، دقیقا همان خطایی که صدام‌ نیز به آن دچار شد اما نه صدام‌ ‌و نه رژیم صهیونیستی ایران را نشناختند.

او افزود: همبستگی مردم در این چند روز نشان داد که چگونه مردم ایران در ادیان و مذاهب، سلایق مختلف ‌و اقوام‌ مختلف و … در محور ایران کنار هم قرار گرفتند و در این میان اصحاب فرهنگ‌ و هنر و رسانه نیز جایگاه قابل توجهی داشتند و به تمام معنا پای کار بودند و من به این‌ افتخار می‌کنم‌ که چنین درک درستی از لحظات پر مخاطره تاریخ ایران دارند.

وزیر فرهنگ درباره خطای محاسباتی دشمن، توضیح داد: نکته نخست آن بود که جغرافیای ایران را خوب نمی‌شناسند. ایران در چهارراه تاریخی قرار داشته و دارد و این موقعیت در طول هزاران سال سبب شده است که ایران، آوردگاه هجوم‌های فراوان از نقاط مختلف باشد. این موقعیت جغرافیایی یک‌ فرصت و ویژگی‌ ملی برای مردم ایران فراهم‌ کرده است که آن هم یک آماده باش دفاعی مداوم است. ایران غافلگیر نمی‌شود، ما در طول هزاران سال مهاجم نبودیم، اما وقتی به این سرزمین حمله شده است سدهای پولادین شکل می‌گرفته‌ و جامعه ایرانی در یک‌ آمادگی دفاعی فرار دارد. این استراتژی دفاعی در طول تاریخ به موقعیت جغرافیایی ایران برمی‌گردد که دشمنان ما آن را درک‌ نمی‌کنند.

صالحی با بیان اینکه دشمن‌ حتی تاریخ ایران را هم کم می‌شناسد، اظهار کرد: تاریخ ایران ابعاد مختلفی دارد. کشور ما از هزاران سال تاریخ مستمر و ممتد تمدنی برخوردار است و این عمق تاریخی ریشه‌های پیوسته و عمیق ایجاد کرده است. ما یک‌ کشور بی‌شناسنامه نیستیم. ما در طول هزاران سال ریشه‌هایمان به اعماق تاریخ بشریت تنیده است. دشمن وقتی با چنین جامعه‌ای مواجه می‌شود درک نمی‌کند که با یک تبر این درخت تنومند نمی‌افتد. تاریخ ایران چه در بخش اسطوره و چه در واقعیت، ترکیبی از حماسه‌های پهلوانی و عرفانی است. تاریخ ایران حماسه است و ترکیبی از حماسه‌های عرفانی و پهلوانی است.

او افزود: در دفاع مقدس دیدم‌ که چگونه حماسه پهلوانی با حماسه عرفانی مخلوط بود و این ترکیب یک قدرت خارق‌العاده ایجاد می‌کند. ملت ایران ملتی با تاریخ حماسه است و این ملت را نمی‌شود به زمین زد. خم‌ می‌شوند اما به زمین نمی‌خورند.

نکته‌ی سوم، که دشمن از آن غفلت کرد، نادیده گرفتن ویژگی‌های جامعه معاصر ایران بود. بخشی از دشمنان تنها آن چیزی را دیدند که در خیابان‌ها و میادین یا در برخی پیمایش‌ها به چشم می‌آمد؛ این‌که مردم از برخی مسائل ناراضی‌اند، یا نگران‌اند، یا حتی ناامید هستند و همین مشاهداتِ سطحی آن‌ها را به این توهم انداخت که ملت ایران ممکن است راه را برای دشمن باز کند و حتی به آنها خوش‌آمد بگوید. اما آنچه دشمن ندید، لایه‌های عمیق‌تری از جامعه ایران بود.

او در این زمینه به «پیمایش ارزش‌ها و نگرش‌های ایرانیان» که وزارت فرهنگ متولی آن است اشاره کرد و گفت: پیمایشی که تاکنون در چند موج انجام شده و موج چهارم آن در سال ۱۴۰۲، یعنی پس از وقایع و التهابات سال ۱۴۰۱ و در شرایط دشوار اقتصادی و اجتماعی کشور، اجرا شد. در این پیمایش، گرچه برخی گزاره‌ها به ناامیدی، نگرانی و اضطراب مردم اشاره داشت، اما وقتی از مردم پرسیده شد که «چقدر با این گزاره موافقید که من به ایرانی بودن خود افتخار می‌کنم؟»، پاسخ‌ها شگفت‌انگیز بود.

او افزود: ۸۳ درصد پاسخ‌دهندگان گفتند که به میزان زیاد یا خیلی زیاد به ایرانی بودن خود افتخار می‌کنند. از این میان، ۵۳.۳ درصد پاسخ «زیاد» و ۲۹.۷ درصد پاسخ «خیلی زیاد» داده‌اند. یعنی حدود دو سوم این جامعه، با قدرت و قوت، به هویت ایرانی خود می‌بالند. این همان جامعه‌ای است که دشمن آن را نشناخت. دشمن گمان کرد که اگر ۹۰ درصد پاسخ‌ها در یک پیمایش نشانه‌ی نگرانی یا نقد یا حتی ناامیدی باشد، معنایش این است که مردم آماده‌اند با دشمن مصالحه کنند یا سکوت پیشه کنند، اما این‌گونه نشد.

صالحی گفت: این دوازده روز، فرصتی بود برای شناخت دقیق‌تر خودمان؛ شناخت دارایی‌های پنهان‌مان، همراهی‌ها و همدلی‌هایمان. بیایید قدر این فرصت را بدانیم.

ادامه دارد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 4 =

آخرین‌ها