به گزارش پایگاه خبری پیام خانواده؛ در همایش ملی «خانواده پایا»، محمد حسین چاوشیان، دبیر مجمع ملی خانواده، به تبیین اهداف و ضرورتهای اجرای طرح «حامین» پرداخت و گفت: این طرح به منظور تحکیم بنیان خانواده، پیشگیری از طلاق، کاهش آسیبهای اجتماعی، ارتقای مهارتهای زندگی، زوجهای جوانی که در پنج سال ابتدای زندگی خود قرار دارند، مخاطب قرار داده و میکوشد با آموزش مهارتهای اصلی زندگی و توانمندسازی آنها بستر مناسبی برای کنشگران، تعالی خانواده و پرورش نسلی سالم و صالح فراهم آورد.
وی با اشاره به ضرورت اجرای این طرح در شرایط فعلی کشور اظهار کرد: افزایش آمار طلاق، بهویژه در سالهای نخست زندگی مشترک، و ارتباط مستقیم آن با ناهنجاریهای فردی و اجتماعی، نشان میدهد که بسیاری از راهکارهای موجود پاسخگوی روابط و مشکلات زوجین نیست. از اینرو، ازدواج نیازمند طراحی و برنامهریزی دقیق، هدفمند و مشترک در زمینه شناخت، مهارت و سبک زندگی است.
چاوشیان افزود: ما وارد فضای جدیدی از تربیت خانواده شدهایم؛ طرح حامین با ساختاری متفاوت و بهرهگیری از ظرفیت نخبگان، مسیر نوینی در این حوزه گشوده است. این طرح را میتوان علمیترین، جامعترین، نظاممندترین و اجراییترین طرح خانواده در ایران پس از پیروزی انقلاب دانست.
وی تأکید کرد: طرح حامین، که محور اصلی این همایش است، با تمرکز بر پنج محور حمایت، آموزش، مشاوره، یاریگری و نجاتبخشی طراحی شده و هدف آن ارائه خدمات جامع به خانوادهها در سطح ملی است و پنجمین همایش خانواده پایا، گامی دیگر در مسیر ترویج خانوادهمحوری و پاسخگویی به نیازهای نوپدید زوجین جوان در جامعه امروز است.
در ادامه این همایش، فاطمهسادات رازقی، مسئول بانوان مجمع ملی خانواده، با اشاره به سرفصلهای آموزشی طرح حامین گفت: آموزش مهارتهای ۱۰گانه زندگی نظیر حل مسئله، ارتباط مؤثر، مدیریت هیجان، شناخت نظام باورهای ناکارآمد، نظام ارزشی، تیپهای شخصیتی، مهارتهای همسرگزینی و مفاهیم دینی مرتبط با ازدواج از جمله محورهای اصلی آموزش در این طرح است.
وی همچنین به نقشآفرینی مجمع ملی خانواده در قالب شناسایی و ارتقای توانمندی فعالان حوزه خانواده، تدوین شیوههای بومی - اسلامی، حمایت از نخبگان، طراحی نظام آموزشی خانواده و نقشآفرینی در حکمرانی خانواده اشاره کرد.
رازقی یادآور شد: این همایش ها، دستاوردهای مورد انتظار طرح حامین شامل تحکیم بنیان خانواده، کاهش آسیبهای روانی و اجتماعی، تربیت نیروی انسانی متعهد در حوزه سبک زندگی، ارائه شیوه آموزشی اثربخش، توانمندسازی فعالان خانواده و شکلگیری گفتمان عدالتمحور در جامعه تبیین میکند.
به گزارش ایکنا، در ادامه این همایش سعید عزیزی، مشاور خانواده و تربیتی، در سخنانی با اشاره به ضرورت شناخت تفاوتهای زن و مرد برای تحکیم بنیان خانواده اظهار کرد: اگر بخواهیم خانوادهای پایدار و متعادل شکل بگیرد، باید نخست تفاوتهای زن و مرد را بشناسیم و بپذیریم. یکی از مشکلات اصلی در روابط زناشویی، ناآگاهی یا نادیدهگرفتن این تفاوتهای طبیعی و خدادادی است.
وی افزود: پنج سال نخست زندگی مشترک، دورهای حساس و سرنوشتساز برای پایهگذاری یک خانواده سالم و پایدار است. در این سالها، زوجها با شناخت واقعیتری از یکدیگر روبهرو میشوند و اگر مهارتهای ارتباطی، تفاوتهای روانشناختی زن و مرد، و اصول حل مسئله را نیاموخته باشند، با چالشهای متعددی مواجه خواهند شد
مشاور خانواده و تربیتی یادآور شد: زن و مرد هر دو انساناند، اما با ساختار روانی، عاطفی و رفتاری متفاوت. این تفاوتها نه نشانه ضعف هستند و نه برتری؛ بلکه نشانهای از مکمل بودن و نیاز به همافزاییاند. بهطور کلی، زنان عموماً عاطفهمحورتر، دقیقتر و همدلتر عمل میکنند و مردان بیشتر کلاننگر، منطقی و هدفگرا هستند.
عزیزی با اشاره به تجربههای مشاورهای خود گفت: در بسیاری از مراجعات زوجین، ریشه اصلی تعارضها در این است که هر طرف انتظار دارد، طرف مقابل، دنیا را از منظر خودش ببیند و همانگونه رفتار کند. در حالی که هنر زندگی مشترک در پذیرش تفاوتها و یافتن زبان مشترک برای تعامل سازنده است.
این مشاور خانواده تأکید کرد: تحکیم خانواده صرفاً با محبت یا مسائل مالی محقق نمیشود، بلکه نیازمند درک متقابل، آموزش مهارتهای ارتباطی، آگاهی از نیازهای روانی متفاوت زن و مرد و تعهد به رشد مشترک است.
وی تصریح کرد: اگر بتوانیم نسل جوان را پیش از ازدواج با این تفاوتها و مهارتهای لازم برای تعامل صحیح آشنا کنیم، بدون شک گام بزرگی در کاهش تعارضات خانوادگی و پیشگیری از طلاق برداشتهایم. زن و مرد برای رقابت آفریده نشدهاند، بلکه رفاقت و رشد مشترک هدف اصلی این پیوند الهی است.