به گزارش پایگاه خبری پیام خانواده؛ دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پاسخ به باوری مبنی بر اینکه مادران شیرده باید 40 روز پس از زایمان از گوشت قرمز، مرغ، تخممرغ و حبوبات خودداری کنند یا تنها روغن و غذای مخصوص مصرف کنند، اعلام کرد که حذف یا محدودکردن منابع پروتئینی در دوران شیردهی میتواند برای مادر و نوزاد مضر باشد.
دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پاسخ به اینکه آیا محدود کردن غذا و حذف گوشت، تخممرغ و حبوبات پس از زایمان برای سلامتی مادر و نوزاد مفید است، مطرح کرد: نیاز مادر شیرده به کالری حدود 500 کیلوکالری بیشتر از دوران قبل از بارداری است بنابراین، برای تأمین این مقدار کالری، مادر شیرده باید مواد غذایی مقوی شامل انواع چربیهای سالم (مصرف در حد تعادل روغن زیتون و کلزا) و پروتئین را که لازم است بهمقدار کافی در این دوران استفاده شود، مصرف کند.
همچنین در دوران شیردهی نیاز به پروتئین در 6ماهه اول و دوم شیردهی روزانه 25 گرم افزایش مییابد بنابراین حذف کردن منابع مهم پروتئینی باارزش مانند تخممرغ، انواع گوشتها (گوشتهای قرمز و سفید) و حبوبات در دوران شیردهی ممکن است نیاز کافی به پروتئین را در این دوران برای مادر تأمین نکند و در نهایت سبب کاهش تولید شیر توسط مادر شود.
از طرف دیگر مادر شیرده اگر بهاندازه مورد نیاز انرژی و پروتئین را بهدلیل حذف و یا محدود کردن مواد غذایی مصرف نکند، ممکن است مبتلا به سوءتغذیه شود و در چنین شرایطی مادر بهدلیل تخلیه ذخایر بدنی خود و احساس ضعف، خستگی و بیحوصلگی توان مراقبت از کودک را نخواهد داشت، لذا، در صورت تغذیه نادرست و ناکافی در دوران شیردهی، مادر و شیرخوار متضرر میشوند و مادر با عوارضی همچون پوکی استخوان، مشکلات دندانی، ضعف سیستم ایمنی و کمخونی مواجه خواهد شد.