کد خبر: 4390
تاریخ انتشار: ۴ تیر ۱۴۰۰ - ۱۳:۴۵
زنان

پیام خانواده - طبق آمار رسمی ستاد انتخابات مازندران ، بانوان این استان ۱۹ کرسی شورای شهرهای را از آن خود کردند که نسبت به دوره پنجم تغییری نکرده است ولی با توجه به افزایش تعداد شهرها و کرسی‌ها ، میزان سهم بری زنان حدود نیم درصد کاهش یافته است.

به گزارش پیام خانواده، زنان مازندرانی در شورای پنجم ۱۹ کرسی را در اختیار داشتند با این تفاوت که در آن زمان ، مازندران ۵۸ نقطه شهری با ۳۱۹ کرسی داشت در نتیجه سهم بانوان ۶ درصد بود که در این دوره به ۵.۵ درصد کاهش یافته است. 

مازندران در دوره ششم ۶۳ نقطه شهری با ۳۴۱ کرسی دارد که برای تصاحب آن یکهزارو ۵۱۶ نفر رقابت کردند . میانگین رقابت برای هر کرسی شورای شهرهای مازندران در این دوره ۴.۵ نفر بود.

زنان کجوری ، شهری کوهپایه ای در غرب مازندران و از توابع شهرستان نوشهر با کسب ۲ کرسی از پنج کرسی این شهر ، بیشترین سهم بری را داشتند.

زینت کاظمی نازی و زهرا جعفری ۲ بانوی مجوری هستند که با کسب رتبه سوم و چهارم آرای شهروندان کجوری بر کرسی پارلمان شهرشان تکیه زده اند.

اگر چه انتظار این بود که بانوان مازندرانی در شهرهای بزرگ این استان سهم بیشتری از کرسی های شورا داشته باشند ، ولی عملا آنان در شهرهای ساری که پرجمعیت ترین نقطه شهری مازندران است و قائمشهر به عنوان سومین شهر پرجمعیت استان توفیقی نداشتند و ترکیب شورا در این شهرها کاملا مردانه شده است. با این وصف در بابل که دومین شهر پرجمعیت استان است و آمل که رتبه سوم را دارد ، بانون موفق شدند یک کرسی را به خود اختصاص دهند. شورای این چهار شهر مازندران دارای ۹ کرسی است.

طبق گزارش ستاد انتخابات مازندران ، در بابل نرگس نوروزی تجنکی با کسب جایگاه چهارم از  لحاظ تعداد آرا ، یک کرسی شورای این شهر را تصاحب کرد و در شهر آمل هم سهم زنان به ثریا کمالی رسید که منتخب هفتم شهروندان آملی بود.

اقبال به نمایندگی بانوان در شهرهای کوچک

با این که مازندران پنج شهر با جمعیت بیش از ۵۰ هزار نفر دارد که شورای آنها هفت نفره است ، ولی تنها در یکی از این شهرها یعنی شهر نکا در شرق استان یک زن موفق به کسب رای لازم برای تکیه زدن بر کرسی شورا شد. رقیه جعفری تنها بانوی مازندرانی در شهرهای دارای جمعیت متوسط این استان است که با کسب رتبه چهارم توانست یکی از کرسی های شورای شهر نکا را به خود اختصاص دهد.

گزارش ستاد انتخابات مازندران نشان می دهد که ۱۶ نفر از بانوان مازندرانی که در این دوره به شورای شهرها راه یافته اند ، سهمشان را از شهرهای کوچک کسب کردند؛ شهرهایی که جمعیتشان کمتر از ۵۰ هزار نفر است و به همین دلیل هم شوراها در این شهرها پنج کرسی دارد .

بر اساس این گزارش ، در شهر کتالم و سادات‌شهر فرشته شفقت رودسری با کسب رتبه دوم به شورای پنج نفره این شهر راه یافت ، در آلاشت رویا اردشیری نفر پنجم شد تا آخرین کرسی شورای این شهر در اختیار بانوان قرار گیرد و راضیه فیاضی از شهر کیاسر در شهرستان ساری نفر چهارم شورای پنج نفره شد.

همچنین آتنا مهدوی به عنوان نفر سوم بر یکی از کرسی های پنج نفره شورای شهر فریم در شهرستان ساری تکیه زد ، در شهر بابکان آمل الهام هارون‌لایی نفر پنجم شد تا سهم بانوان در پنج کرسی این شهر محقق شود ، در شهر سورک مرکز شهرستان میاندرود شهربانو خداپناه سورکی با کسب رتبه سوم یکی از پنج کرسی شورا را در اختیار گرفت و کرسی دوم شورای سلمانشهر هم به فاطمه عباسی رسید تا سهم زنان یک به چهار محقق شود.

طبق این گزارش ، در شورای پنج نفره شهر جویبار هم آذر خاتمی با کسب رتبه دوم یکی از کرسی ها را از آن خود کرد ، یکی از کرسی های پنجگانه شهر چمستان به زینب حسین‌زاده رسید که رای چهارم مردم را کسب کرده بود ، در شهر امیرکلای بابل زهره احدی‌نژاد به عنوان نفر پنجم کرسی باقی مانده شورای این شهر را به خود اختصاص داد ، در شهر گتاب بابل هم خدیجه نعمتیان جلودار با کسب رتبه سوم یکی از پنج کرسی را تصاحب کرد.

همچنین در شهر مرزیکلای بابل سامره گلی با کسب رتبه چهارم یکی از پنج کرسی را تصاحب کرد ، در شهر گلوگاه بابل هم فاطمه کیانی گلوگاهی نفر دوم شد تا یکی از پنج کرسی این شهر در اختیار زنان ق قرار گیرد ، در شهر شیرود تنکابن فرزانه یوسف فاضلی رای چهارم مردم را کسب کرد و توانست یکی از پنج کرسی ای نشهر را تصاحب کند.

بر اساس نتایج سرشماری سال ۹۵ مازندران حدود سه میلیون و ۳۰۰ هزار نفر جمعیت داشت که ۴۷ درصد آنها در مناطق شهری سکونت داشتند.

انتخابات ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا به همراه سیزدهمین دوره ریاست جمهوری و میان دوره ای مجلس خبرگان رهبری ۲۸ خرداد ماه امسال همزمان با سراسر کشور در مازندران برگزار شد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 11 =