مخارج

پیام خانواده- بعضی از نوشتن مخارج روی کاغذ خوششان نمی‌آید و احساس می‌کنند بیش از اندازه تحت معادلات ریاضی دخل و خرج قرار می‌گیرند. اشکالی ندارد! اما بودجه‌بندی را حتما در ذهن داشته باشید.

به گزارش پیام خانواده در عرف یک زندگی مشترک تامین هزینه‌های زندگی بر عهده مرد است. ممکن است در خانواده‌ای توافقی غیر از این صورت بگیرد، اما حتی وقتی مرد به صورت کامل تامین معاش خانه را به عهده دارد، باز هم زن به نوعی در خرج کردن و دسته‌بندی هزینه‌های خانه دخیل است. از لیست خریدی که برای مرد می‌فرستد، تا مایحتاج بچه‌ها و هزینه‌های یک مهمانی یا مسافرت.

در این مطلب 4نکته مهم برای کمک به هزینه کردن بهتر درآمد خانواده جمع‌آوری شده است. فرقی نمی‌کند مرد یا زن کدام یک پول را تامین می‌کنند و کدام یک اختیار بیشتری در خرج کردن دارند. دانستن این نکات باعث می‌شود تناسب بهتری بین دخل و خرج خانواده حاصل بشود.

4 نکته طلایی برای مدیریت خرج و مخارج خانه/ تفاوت پس‌انداز و سرمایه‌گذاری

پول را با برنامه خرج کنید

برنامه‌ریزی کردن و برنامه داشتن برای خرج کردن پول شاید یک توصیه زیاد تکراری باشد. اما واقعیت این است که چه برنامه را روی کاغذ بنویسید و چه در ذهن داشته باشید، بدون آن به منابع مالی خود ضربه می‌زنید و کمتر یا بیشتر از آنچه که باید برای خانواده خرج خواهید کرد.

تقسیم‌بندی خرج خانه به کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت یکی از روش‌های موفق برنامه‌ریزی مالی است. در این بین حتما یک سری مخارج هستند که می‌شود تا ماه‌های آینده بدون اینکه مشکلی پیش بیاید آنها را به تعویق انداخت. خرج‌های لازم و روزمره بهتر پوشش داده می‌شوند و در این بین حتما دست بازتری هم برای هزینه کردن خواهید داشت. چون به خوبی می‌دانید در این ماه، ماه‌های آینده و یا هر شروعی که برای خرج و مخارج خود در نظر گرفته‌اید، چه چیزی را خواهید خرید و چه چیزی را نخواهید خرید.

4 نکته طلایی برای مدیریت خرج و مخارج خانه/ تفاوت پس‌انداز و سرمایه‌گذاری

بودجه‌ بندید و توافق کنید

حالا نوبت این است که خواسته‌های خانواده و همچنین ضروریات زندگی را لیست کنید. بعضی از نوشتن این موارد روی کاغذ خوششان نمی‌آید و احساس می‌کنند بیش از اندازه تحت معادلات ریاضی دخل و خرج قرار می‌گیرند. اشکالی ندارد! اما این بودجه‌بندی را حتما در ذهن داشته باشید و اگر در خانواده کسی که سرپرست او هستید از شما درخواست مالی دارد، به او اطلاع بدهید که طبق بودجه خانواده چه وقت می‌توانید خواسته مالی او را برآورده کنید.

در این بین، اولویت‌بندی خواسته‌های خانواده‌ طبق بودجه‌بندی هم مهم است. یک درس مهم برای بچه‌ها در همین بودجه‌بندی قابل ارائه است. فرض کنید دختر شما کفشی در بازار دیده و دوست دارد آن را داشته باشد، درحالی که کفشهایش هنوز قابل استفاده است. از طرف دیگر پسر خانواده که لباس ورزشی ندارد، باید یک دست لباس ورزشی بخرد. ماه دیگر بیمه ماشین پدرخانه تمام می‌شود و مادرخانه هم نیاز دارد که به پزشک مراجعه کند.

در حالت طبیعی مراجعه به پزشک و درمان در اولویت مخارج قرار می‌گیرد. نیاز به لباس نیز از دیگر مخارج ضروری است. پدر می‌تواند بخشی از پول بیمه ماشین را در این ماه کنار بگذارد اما خرید کفش نو برای عضوی از خانواده که هنوز کفش دارد به ماه یا ماه‌های آتی موکول می‌شود.

4 نکته طلایی برای مدیریت خرج و مخارج خانه/ تفاوت پس‌انداز و سرمایه‌گذاری


پس انداز برای همه

پس‌انداز به معنی کنار گذاشتن بخشی از درآمد است و تفاوتی ندارد جزء خانواده پردرآمد باشید یا کم درآمد. برخی تصور می‌کنند اگر چندمیلیون اضافه‌تر داشته باشند می‌توانند آن را به پس‌انداز اختصاص بدهند، درحالی که وسعت درآمد، وسعت خرج و هزینه را هم در پی دارد. پس، پس انداز یک هنر است که باید از هر میزان درآمد حاصل بشود.

خانم‌ها خیلی وقتها در امر پس‌انداز از مردها جلو می‌زنند. آنها گاهی با صرفه‌جویی‌های کوچک در خرجی خانه و بچه‌ها بدون اینکه آسیبی به تامین خانه و خانواده بزنند، می‌توانند پس‌اندازهای بزرگی حاصل کنند.

از طرف دیگر گاهی با کمی سختگیری در خرج کردن و قناعت هم می‌توان پس‌اندازی را به دست آورد که با آن می‌شود به یکی از خرجهای بزرگ خانه یا تفریحات خانوادگی مثل مسافرت پاسخ داد. همیشه باید یادمان باشد که «اندک اندک جمع‌گردد، وانگهی دریا شود»

نکته مهم دیگر درباره پس‌انداز این است که برای خرج کردن آن زمانبندی داشته باشید. مثلا اگر قرار است تا یکسال مبلغ مشخصی را جمع‌آوری کنید بعد از سه ماه، مگر در صورت اضطرار از آن استفاده نکنید. این کار پس‌انداز کردن را وارد یک چرخه بی‌ثمر خواهد کرد.

تفاوت سرمایه‌گذاری و پس‌انداز

پس‌انداز کنار گذاشتن مبلغی برای روز مبادا یا هزینه خاصی است. اما در سرمایه‌گذاری، شما بخشی از پول خود را با یک فکر اقتصادی به حرکت درمی‌آورید و البته در سود و زیان آن هم شریک می‌شوید. به همین خاطر مدیریت سرمایه‌گذاری از مدیریت پس‌انداز مهمتر و پیچیده‌تر است.

این روزها راه‌های زیادی برای سرمایه‌گذاری وجود دارد. اگر پس‌انداز مناسب یا پول کنار گذاشته‌ای دارید با مشورت سرپرستان خانواده سرمایه‌گذاری کنید تا پول در رکود به گردش دربیاید و سود ماهیانه یا هرچندوقت یک بار آن هم نصیبیتان بشود.

انتهای پیام/

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 1 =