به گزارش پیام خانواده، «اسدالله رجب» امروز (جمعه) در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت ایرنا افزود: در گذشته میزان مرگ و میر دیابتی هایی دارای بیماریهای زمینه ای مانند چاقی، قلبی و عروقی و فشار خون بالا به علت ابتلا به کرونا ۲۲ درصد بود که با انجام واکسیناسیون این بیماران در دزهای اول و دوم این رقم بسیار کاهش یافته است.
وی اظهار داشت: انجام واکسیناسیون بویژه دز سوم برای بیماران دیابتی با توجه به شیوع سویه اومیکرون بسیار ضروری است زیرا واکسن در برابر عفونتها و ویروسها، آنتیبادیهای لازم را تولید و از بدن محافظت کرده و این آنتیبادیها با میکروبهایی که وارد بدن میشوند مبارزه میکند.
رجب تصریح کرد: واکسن هایی که علیه ویروس کرونا در کشور استفاده می شود، عوارض جانبی خفیفی دارند و شدید نیستند، افرادی که بیماری های زمینه ای دارند باید برای تزریق این واکسن با پزشک معالج مشورت کرده و پس از انجام واکسیناسیون ۱۵ تا ۳۰ دقیقه در محل تزریق واکسن بمانند و تحت نظر مراقبان بهداشتی باشند تا اگر عارضه شدیدی رخ داد، اقدامات درمانی سریع انجام شود.
رئیس انجمن دیابت ایران تاکید کرد: مشاهده شده پس از واکسیناسیون، سیستم ایمنی بدن در مقابل واکسن کرونا واکنش نشان داده و باعث بروز برخی عوارض جانبی مانند خستگی، تب، لرز، اسهال، سرگیجه، قرمزی، التهاب و تورم در محل تزریق و غیره می شود، این علائم طبیعی بوده و نشانههایی از فعالیت بدن برای ایجاد ایمنی است.
به گفته رجب، در کنار واکسیناسیون، رعایت شیوه نامه های بهداشتی از جمله استفاده از ماسک، رعایت فاصله گذاری اجتماعی، شستشوی مکرر دست ها یا ضدعفونی کردن آنها و پرهیز از تردد در محیط های شلوغ برای بیماران مبتلا به دیابت حائز اهمیت است زیرا در صورت ابتلای یک فرد دیابتی به ویروس کرونا، علائم شدیدتر و وخیمتری را تجربه می کند.
وی افزود: مبتلایان به دیابت باید با دور کردن استرس و ترس از خود و نوشیدن کافی آب، دمای بدن خود را کنترل و توصیه های بهداشتی را دنبال کنند، آنها همچنین به طور مرتب باید دست های خود را با صابون و آب بشویند یا از محلول های ضدعفونی کننده استفاده کنند.
این پزشک اظهار داشت: مبتلایان به بیماری دیابت در شرایط کنونی مانند سایر افراد باید به اصول تغذیه ایمن و سالم خود توجه ویژه کنند و نیازی نیست آنها مصرف ویتامین ها و مکمل های دارویی را جزو تغذیه خود قرار دهند و بیشتر از مواد غذایی مفید استفاده کنند.
رجب با بیان اینکه ۱۲ درصد جمعیت بالای ۲۰ سال کشور دیابت دارند، خاطرنشان کرد: حدود ۶۰ درصد جمعیت کشور اضافه وزن و چاقی د ارند که از عوامل اصلی بروز بیماری دیابت است و تغذیه نامناسب، چربی بالا، فشارخون بالا، مصرف دخانیات و مشروبات الکلی و اختلالات خواب از جمله عواملی است که ابتلا به این بیماری را تشدید می کند.