کد خبر: 10922
تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۸
بازار ارز

فعالان بازار ارز به دلیل افزایش ریسک‌های این بازار، از معامله دست کشیده‌اند و همین موضوع نیز سبب شده است تا قیمت دلار در روزهای گذشته کاهش را تجربه کند.

به گزارش پیام خانواده  این روزها برای خریداران دلار پرریسک شده و کمتر کسی به فکر کسب سود از بازار ارز است.

با انتشار اخباری درباره تبادل زندانیان میان ایران و آمریکا، عقب‌نشینی در بازار ارز و سکه قابل پیش‌بینی بود؛ چرا که منابع ارزی بلوکه شده ایران آزاد خواهد شد و دسترسی ایران به منابع برای سفارش کالاهای غیرتحریمی، فشار بر منابع محدود ارزی را کاهش می‌دهد و دست بازارساز را برای کنترل بازار ارز بازتر می‌کند.

خبر آزادسازی پول های بلوکه شده ایران، ابتدای هفته تمام بازارها را سرخپوش کرد؛ از بازار سرمایه تا ارز و سکه و خودرو نسبت به این خبر واکنش منفی نشان دادند و قیمت‌ها در بازار سرمایه تا صف فروش پیش رفتند و در بازار ارز و سکه نیز معامله‌گران کاهشی میدان‌داری کردند.

البته معامله‌گران بازار ارز معتقدند قیمت دلار در دست بازارساز قرار گرفته و تا پایان شهریور باید کف‌زنی جدید را آغاز کند. البته این دسته می‌گویند بازار برای کف جدید احتیاج به خبر قوی دارد.

*دلار ناتوان از باقی ماندن در کانال 49 هزار تومانی

در هفته جاری، دلار ناتوان از صعود بوده است و قیمت دلار در پشت خط کانال 49 هزار تومان آرام گرفته است. بازار ارز هرات نیز در آستانه ورود به کانال 47 هزار تومان قرار داشته و مقاومت 48 هزار و 300 تومان را از دست داده است. قیمت دلار هرات پس از سه بار برخورد به این سطح مقاومتی کاهشی شد و به ابتدای کانال 48 هزار تومان برگشت.

طبق ادعای معامله‌گران دیروز قیمت دلار در هرات با گپ مثبت 300 تومانی باز شد و تا 48 هزار و 300 تومان بالا رفت. گفته می‌شود اسکناس آمریکایی در بازار یاد شده کانال 49 هزار تومان را لمس کرده و به 49 هزار و 150 تومان هم رسیده است.

*سیگنال درهم به بازار ارز

قیمت درهم امارات نیز در 13 هزار و 400 تومان تا 13 هزار 600 تومان نوسان داشته است. بازار دبی در نرخ 13 هزار و 460 تومان بسته شد که برابری آن برای دلار 49 هزار تومان برآورد می‌شود. بر اساس قیمت درهم امارات یا این ارز در کاهش عقب افتاده یا اینکه دلار باید بالا برگردد.

از نظر تکنیکالی محدوده ۱۳۴۴۰ تا ۱۳۴۶۰ تومان محدوده با اهمیتی برای درهم بوده است که پیش‌تر درهم به این محدوده واکنش نشان داده است و کاهش حباب درهم در روز گذشته از نظر تکنیکالی می‌تواند واکنش به این محدوده قیمتی باشد.

در شرایط هیجانی نمی توان انتظار داشت بازارها طبق قاعده و منظم عمل کنند؛ ولی بررسی حباب درهم در ادامه می تواند برخی معماها از رفتار معامله گران بازار را باز کند.

چرا دلار در بازار شبانه روز جمعه کاهشی شد؟

با رسیدنِ موضوع تبادل زندانیان و آزادسازی دارایی‌های ایران در کره جنوبی به مرحله فعلی، اکثر معامله‌گران تصور می‌کنند قیمت دلار تا پایان شهریور روزهای آرامی را سپری کند. به عقیده آن‌ها اگر قیمت دلار 48 هزار و 300 تومان را از دست بدهد، می‌تواند آرام آرام برای کف‌شکنی آماده شود. این دسته درباره افزایش پشت خط دلار هم می‌گویند رکب معامله‌گران است.

از نظر معامله‌گران کانال 48 هزار در ماه‌های گذشته ثابت کرده که ماندگاری قیمت دلار در این کانال بسیار پایین است و نهایتا یک هفته در آن دوام داشته است. با توجه به بالا بسته شدن درهم امارات و افزایش قیمت دلار در پشت خط، عده‌ای از معامله‌گران پرریسک تصور می‌کنند قیمت دلار بالای 48 هزار و 600 تومان تثبیت خواهد داد و نوسان دلار بین 48 و 49 هزار تومان است. همچنین این دسته می‌گویند ریزش بیشتر دلار به ضرر بازار سرمایه است و بازارساز از این موضوع آگاه است و اجازه این کار را نمی‌دهد.

*نظر رئیس کل بانک مرکزی درباره ازادسازی منابع ایران

محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نوشته است: به تیم دیپلماسی ارزی به دلیل موفقیت در آزادسازی منابع ارزی توقیف شده تبریک می‌گویم. بدون تردید آنچه بدست آمده فراتر از تحلیل‌های موجود است و البته که این فرآیند، ادامه خواهد داشت.

رئیس کل بانک مرکزی در ادامه نوشت: متاسفانه نزدیک به ۷ میلیارد دلار از منابع ارزی کشورمان طی سال‌های پایانی دهه ۹۰ بصورت وون (واحد پول ملی کره جنوبی) به بانک‌های کره جنوبی واریز شده بود و به آن هم هیچ سودی تعلق نمی‌گرفت. حتی در طی این سال‌ها نیز به دلیل کاهش برابری وون به دلار، نزدیک به یک میلیارد دلار آن با کاهش ارزش برابری مواجه شد.

فرزین در ادامه نوشته است: منابع ارزی ایران در چند کشور دیگر نیز به‌زودی در دسترس قرار می‌گیرد که اخبار و آثار آن در بازار و مبادلات تجاری مشاهد خواهد شد.

*دلار تا کجا می ریزد؟

افراد با نظر کاهشی‌ افراطی معتقدند در صورت آزاد شدن دارایی‌های ایران قیمت دلار توانایی کاهش به دامنه 30 هزار را دارد. افراطی‌های مقابل هم می‌گویند منابع بلوکه شده کره تبدیل شد به منابع بلوکه شده قطر و تاثیری در قیمت دلار داخل نخواهد داشت. اما منطقی‌های بازار نظر میانه ای د ارند نه سقوط کاهشی‌ها را می‌بینند نه اینکه این منابع در قیمت دلار تاثیر ندارد. از نظر آن‌ها تا وقتی‌که این منابع به‌طور کامل آزاد نشود بازار رو به پایین و شل خواهد بود.

*بازار ارز در دست بازارساز است

کامران رحیمی، کارشناس اقتصاد ایران در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، گفت: بازار ارز برای ورود دلار به کانال 47 هزار تومانی، احتیاج به خبر قوی‌تری دارد.

وی ادامه داد: با ریزش قیمت دلار در هفته جاری، یک گپ در چارت دلار ایجاد شده است که می تواند ریزش بیشتر دلار را تسریع کند. داده های تکنیکال نشان می دهد قیمت بازارها فعلا به گپ جامانده در چارت نزدیک می‌شوند، اگر بالای این گپ تثبیت شود روند صعود ادامه پیدا می‌کند.

این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: گپ ایجاد شده در چارت دلار حوالی 48 هزار و 500 تومان تا 48 هزار و 800 تومان است و اگر از این مرز رد شود می‌تواند با افزایش وارد دامنه 49 هزار تومان شود. البته این نظر منوط به این است که بازارساز مداخله در بازار نداشته باشد.

رحیمی در پاسخ به این پرسش که ریزش دلار تا کجا ادامه دارد، تصریح کرد: هر زمان که قیمت دلار وارد کانال 47 هزار شده است، در بازار سرمایه شاهد ریزش بودیم. بازارساز نیز از این رابطه اطلاع دارد و به خاطر همین در برهه کنونی اجازه ریزش سنگین به دلار نمی‌دهد. این دسته می‌گویند این بدان معنا نیست که قیمت دلار افزایش خاصی داشته باشد، چراکه بازار در دست بازارساز است.

*حباب سکه همچنان بالاست

قیمت سکه امامی هم این هفته با عقب نشینی قیمت دلار مسیر کاهش را دنبال کرد و یک کانال پایین آمد. قیمت هر قطعه سکه امامی که هفته گذشته، قبل در حدود 28 میلیون و 600 هزار تومان معامله شده بود، در بازار این هفته با کاهش تقریبا یک میلیون تومانی کانال 27 میلیون تومانی قرار گرفت.

به عبارت دیگر، در هفته جاری سکه هم در مسیر کاهش همگام با سایر بازارها عمل کرد و حباب سکه در محدوده ۲۱ درصد قرار گرفت. با توجه به اینکه فعلا انتظارات از بازار ارز صعودی نیست، حباب سکه فعلا می تواند در مسیر نزولی قدم بردارد و کاهش قیمت سکه فعلا ادامه دار باشد.

به همین دلیل اگر سکه مانند دور قبل اصلاح بازار ارز عمل کند، بازار سکه می تواند با کاهش بیشتری مواجه شود. سکه حمایت محدوده ۲۷ میلیون و 500 هزار تومان و پس از آن حمایت روانی ۲۷ میلیون تومان را پیش رو دارد. مهمترین حمایت سکه محدوده ابتدای کانال ۲۶ میلیون تومان است.

در شرایطی که حباب سکه بالاست ریسک خرید آن می تواند همچنان بالا باشد ولی مقاومت نیمه کانال ۲۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان که روز قبل هم سکه در تثبیت بالای آن ناموفق بوده مهم ترین مقاومت سکه در کوتاه مدت است که در صورتی که تثبیت بالای آن صورت نگیرد سکه می تواند در مسیر اصلاح گام بردارد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 5 =