به گزارش پیام خانواده شینا انصاری روز دوشنبه در همایش ملی هوای پاک که با حضور مسعود پزشکیان رئیس جمهور، محمد جعفر قائم پناه معاون اجرایی رئیس جمهور، محمد رضا ظفرقندی وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عباس علیآبادی وزیر نیرو و جمعی از نمایندگان مجلس در سازمان حفاظت محیط زیست در حال برگزاری است ضمن خیر مقدم به حضور رئیس جمهور افزود: حضور رئیس جمهور در این همایش نشاندهنده اهمیت موضوع محیط زیست است، اهمیت آن تا این اندازه است که ۱۵۱ محیط بان جان خود را برای حفظ محیط زیست فدا کردند و به شهادت رسیدند.
وی اظهار داشت: واقعیت این است که وقتی در اواخر دهه ۷۰ شمسی روز ۲۹ دی ماه به عنوان روز ملی هوای پاک تصویب شد، اولین هدف از تصویب این روز آن بود که وقتی در آلودهترین فصل سال هستیم بتوانیم توجه عام را به آلودگی هوا جلب کنیم، وقتی در سال ۱۳۷۹، اولین برنامه جامع کاهش آلودگی هوا در ۷ محور جامع به تصویب رسید، امیدوار بودیم در این ایام انتظار وارونگی کمتری داشته باشیم اما به دلایل مختلف علاوه بر شهر تهران ۷ کلانشهر دیگر در فصل سرد سال با آلودگی هوا مواجه هستند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: وقتی در سال ۱۳۹۶ قانون هوای پاک توسط مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید ۲۲۸ تکلیف داشتیم که بخش اندکی از آن اجرایی شد، به طور مثال در کشور ۲۴ میلیون خودروی فرسوده به ثبت رسیده که جزء منابع اصلی آلودگی هوا هستند، اما در روند اسقاط خودروهای فرسوده رقم ناچیزی اسقاط شده اما با تغییر فرایند و حضور وزارت صمت در این حوزه در ۹ ماه اول سال ۲۷۳ هزار خودرو اسقاط شد و باید به اهداف برنامه هفتم مبنی بر اسقاط ۵۰۰ هزار خودرو در سال برسیم.
انصاری تاکید کرد: وزارت نیرو در ارتقا راندمان نیروگاههای کشور فعالیتهای خوبی را شروع کرده است.
وی افزود: در پنج ماهه گذشته و با تشکیل دولت چهاردهم کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا را فعال کردیم و در این جلسات با محور کلانشهرهای اراک، اصفهان، مشهد، اهواز طرح موضوع و مصوباتی را تصویب کردیم که قابل پیگیری باشد، با همکاری وزارت نفت موضوع بهبود کیفیت سوخت در دستور کار قرار داده شد، با همکاری وزارت نیرو کیفیسازی نیروگاهها و ارتقا راندمان نیروگاهها در دستور کار قرار گرفته است.
معاون رئیس جمهور گفت: ما باید مشکلات آلودگی هوا را برای مردم تشریح کنیم و بتوانیم با وفاق و هماهنگی بین دستگاهها مشکلات را مرتفع کنیم.
انصاری تصریح کرد: آلودگی هوا یک شبه ایجاد نشده و راهکار رفع آن نیز یک شبه نیست و باید با تصمیمات منطقی در مدت زمان معلوم با عزم ملی در جهت کاهش روزهای ناسالم و بهبود هوای پاک قدم موثری برداریم.
به گزارش ایرنا، در تقویم رسمی کشور، ۲۹ دی ماه به عنوان «روز ملی هوای پاک» ثبت شده به همین مناسبت، هفته آینده به عنوان «هفته هوای پاک» گرامی داشته میشود.
شعار هفته هوای پاک در سال جاری «عزم ملی برای هوای پاک با انرژی تجدیدپذیر» تعیین شده است، بر این اساس سازمان حفاظت محیط زیست هر روز هفته را با یک عنوان نامگذاری کرده و در این روزها برنامه ها و نشست های تخصصی با حضور کارشناسان و متخصصان خواهد داشت.
به این ترتیب، روز اول، ۲۹ دی ماه با عنوان روز هوای پاک ، روز دوم، یکشنبه ۳۰ دی ماه با عنوان روز انرژی و محیط زیست، روز سوم، دوشنبه ۱ بهمن ماه با عنوان قانون هوای پاک و محیط زیست، روز چهارم، سهشنبه ۲ بهمن ماه با عنوان پایش و فناوریهای نوین و محیط زیست و روز پنجم، چهارشنبه ۳ بهمن ماه با عنوان حمل و نقل و محیط زیست نامگذاری شده است.