کد خبر: 16542
تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۰۱:۲۲
باورهای نادرست والدین درباره چاقی کودکان

کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت استان خوزستان گفت: چاقی در کودکان علاوه بر خطرات جسمی، پیامدهای روانی و اجتماعی نیز دارد.

به گزارش پایگاه خبری پیام خانواده؛ ندا فرح‌بخش در خصوص چاقی کودکان اظهار کرد: تحقیقات نشان می‌دهند کودکان مبتلا به چاقی نسبت به کودکان با وزن طبیعی، از سطح پایین‌تری از اعتماد به نفس، خودکارآمدی و رضایت از زندگی برخوردارند.

وی افزود: چاقی در کودکان یکی از بزرگترین مشکلات بهداشت جهانی است که باعث افزایش خطر بیماری‌هایی مانند دیابت، فشارخون بالا، کبد چرب، رفلاکس معده، پوکی استخوان، آپنه خواب، مشکلات مفصلی و اختلالات روانشناختی می‌شود.

کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت استان خوزستان، با اشاره به یکی از باورهای رایج و نادرست در میان برخی خانواده‌ها گفت: این تصور که هرچه کودک چاق‌تر باشد، سالم‌تر است، همچنان در میان برخی والدین وجود دارد. چنین باوری می‌تواند منجر به تغذیه نادرست و مصرف مداوم غذاهای ناسالم و کم‌کیفیت شود؛ موضوعی که در بلندمدت پیامدهای جبران‌ناپذیری برای سلامت جسمی و روانی کودکان به‌دنبال دارد. همچنین کودکان چاق ممکن است با مشکلات روانی و اجتماعی مانند افسردگی، اضطراب، تنهایی و آزار و اذیت همسالان روبرو شوند.

وی با تاکید بر اینکه وزن کودک با توجه به قد، سن و جنس او، باید در محدوده طبیعی باشد، افزود: شاخص نمایه توده بدنی(BMI) یک روش مفید برای مقایسه قد و وزن و سنجش سلامت فرد است، همچنین می‌توان از نمودارهای رشدی قد و وزن برای این منظور استفاده کرد. این نمودارها، با مقایسه وزن و قد کودک و با توجه به سن او، محدوده طبیعی وزن را نشان می‌دهند.

کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت استان خوزستان اظهار داشت: عوامل ژنتیکی، بی‌تحرکی، داشتن الگوهای غذایی ناسالم و شرایط پزشکی خاص از جمله عوامل موثر در بروز چاقی در کودکان است.

وی توصیه کرد: در صورت تشخیص چاقی در کودک باید اقدامات لازم برای تغییر سبک زندگی و رژیم غذایی او صورت گیرد. مصرف وعده‌های منظم و استفاده از غذاهای متنوع در وعده‌های غذایی، یکی از این اقدامات مهم در تغذیه کودک است؛ کودک را به صرف صبحانه، ناهار، شام و دو تا سه میان وعده غذایی سالم تشویق کنید و از غذاهای حاوی پروتئین مانند لبنیات، گوشت، تخم مرغ و مغزها استفاده کنند.

فرح‌بخش گفت: در تغذیه کودکان، مصرف نوشیدنی بدون قند افزوده را قرار دهیم؛ می‌توان آب، دوغ خانگی و شیر پاستوریزه کم‌چرب را جایگزین نوشابه و آبمیوه‌های صنعتی کرد.

کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت استان خوزستان به ضرورت کاهش زمان بی‌تحرکی کودکان اشاره کرد و افزود: کودک باید حداقل 60 دقیقه در روز به بازی‌های فعالانه و سرگرم کننده بپردازد، بنابراین زمان تماشای تلویزیون و استفاده از کامپیوتر، موبایل و بازی‌های الکترونیکی باید کاهش یابد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 4 =