خانواده

پیام خانواده- کلید شادکامی در خانواده های موفق ، گفت وگو و مشورت منطقی بین اعضا است. اعضای این دسته خانواده ها تا حد امکان با هم هستند، به مهمانی ها تنها نمی روند و کارهای مربوط به خانواده را با هم انجام می دهند.

به گزارش پیام خانواده،زهره سعیدی: شاید از برخی افراد نزدیکتان تا به حال شنیده باشید که می گویند: نمی دانم چطور است فلان خانواده اینقدر موفق و شاد هستند اما مثلا خانواده ما مدام همه با هم درگیرند یا به هم اعتماد ندارند یا اینکه نمی توانیم یک میهمانی دسته جمعی با هم برویم و هرکسی ساز خودش را می زند!

خانواده های موفق و شادکام از فضا نیامده اند، آنها هم در همین اجتماع زندگی کرده اند، حتی برخی تحصیلکرده هم نیستند چرا که شاید اعتقاد داشته باشید افراد تحصیلکرده خوشبخت و موفق هستند! خیر اینطور نیست که صد در صد افراد موفق ، افراد تحصیلکرده باشند. منتها این خانواده ها رمز و کلید موفقیت را دارند که آن هم سخت نیست منتها عمل کردن بدان شاید سخت به نظر برسد.

طی یک بررسی تحقیقاتی در بین برخی خانواده ها مشخص شده که خانواده های موفق دارای چند ویژگی مشترک هستند که در این گزارش به برخی از آنها اشاره می کنیم:

در خانواده‌های موفق چه می‌گذرد؟/کلید شادکامی در خانواده‌های موفق

1-اعضای خانواده های موفق با هم مشورت و گفت و گو می‌کنند

کلید طلایی روابط در خانواده های موفق ، مشورت و گفت وگو کردن مدام با هم است.این خانواده ها با هم به ظاهر و باطن قهر نیستند و مدام درباره مسائل مختلف با هم به شور می نشینند و نظر هم را می پرسند تا با گفت وگو و مشورت به تفاهم برسند و سعی می کنند اگر سوتفاهمی بینشان پیش می آید، آن را در درون خود بدون اینکه کسی بفهمد، حل کنند.

از همینجا مشخص می شود که خانواده هایی که صحبت ها و مسائل درونی شان به بیرون از خانه رخنه می کند، دچار آسیب هستند این خانواده ها عموما اعضا به جای اینکه با هم گفت وگو کنند با دیگران صحبت می کنند و نظر بقیه را می خواهند چه اینکه مشخص نیست دیگر نظرات سوء یا درست باشد.

2-افراد در خانواده های موفق به هم اعتماد دارند

اعضای این خانواده ها به هم اعتماد دارند و از اعتماد هم سواستفاده نمی کنند. اعتماد یکی از پایدارترین ویژگی ازدواج موفق و خانواده موفق است. پس اگر می بینید در یک خانواده ای هر یک از اعضا یواشکی کارهایی می کند که دیگران نمی دانند، زن و مرد به هم اعتماد ندارند و هر یک پنهان کاری های خاصی دارند، بچه ها هم در این خانواده ها یواشکی کار می شوند. دوستان پنهانی و میهمانی های پنهانی خواهند داشت، فضای مجازی شان قابل بررسی نیست و مدام کارهایی می کنند که پدر و مادر از آن راضی نیستند.

چه اینکه خود این پدر و مادرها بنای چنین بی اعتمادی را کاشته اند و نتیجه اش نیز همین است که بچه ها مرتکب اشتباهات زیادی می شوند چرا که طرف مشورت  و صحبتشان دیگرانی هستند که در بیرون از فضای خانه وجود دارند و مشخص نیست که می توان به آنها اعتماد کرد یا خیر.

در خانواده‌های موفق چه می‌گذرد؟/کلید شادکامی در خانواده‌های موفق

3-احساس مسئولیت درونی و بیرونی در خانواده های موفق

احساس مسئولیت یکی از پایه های زندگی زناشویی محسوب می شود وقتی یک مرد و زن هر یک نسبت به وظایف و مسئولیت هایشان واقف بوده و تمام  و کمال آن را به جا بیاورند فرزندان این خانواده نیز مسئولیت پذیر می شوند چرا که این الگو را در خانه شان مشاهده کرده اند. 

اعضای این خانواده تا جایی که امکان دارد با هم هستند، در میهمانی ها یا انجام کارهای مختلف روی هم حساب می کنند و هم را تنها نمی گذارند.  بنابراین همدلی، همکاری، همفکری، هماهنگی را بقای خانواده خوشبخت می دانند. 

4- احترام به سلایق اعضای خانواده

گاهی دور و اطرافمان کسانی را می بینیم که برای یک سفررفتن نمی توانند در خانه شان برنامه ریزی کنند و به یک نقطه اشتراک برسند هر کسی در این خانه ساز خود را می نوازد، به نوعی کسی به سلیقه دیگران اهمیتی نمی دهد. در حالیکه در یک خانواده موفق اعضا به سلایق و عقاید هم احترام می گذارند و بدان عمل می کنند . طی برنامه ریزی براساس سلایق هم سفر می روند یا میهمانی و تفریح انتخاب می کنند یا اینکه یک بازی مشترک را انجام می دهند و با هم ورزش کرده یا موسیقی گوش می دهند.

پایه چنین احترامی را نیز پدر و مادرها در خانه می گذارند. وقتی آنها به خواسته های هم اهمیت می دهند چنین سنگ بنای درستی گذاشته می شوند. در این خانه ها خواسته های طبیعی اعضا بدون نگرانی و خشونت ابراز می شود.

افراد در خانواده به حریم یکدیگر احترام می گذارند و از حدود مشخص شده خود فراتر نمی روند. اینطورنیست که مشاهده کنید پدر و مادر گوشی هم را چک می کنند یا یواشکی همدیگر را تعقیب می کنند چون به هم اعتماد ندارند و جلوی بچه ها هم این حرمت را نگه نمی دارند و درباره اش صحبت می کنند.

در این خانواده ها حرمت بزرگترها مثل پدربزرگ ها و مادربزرگ ها و دیگر اعضای فامیل هم نگه داشته می شود. 

در خانواده‌های موفق چه می‌گذرد؟/کلید شادکامی در خانواده‌های موفق

5-اعضا از هم مراقبت می کنند

یکی از ویژگی های انسانی این است که در یک اجتماع و یک خانواده اعضا مراقب  هم باشند و اجازه ندهند دیگران نیز برای خانواده شان مشکل ایجاد کنند اگر در یک خانواده ای مشاهده می کنی که بیماری جسمی یا روحی یکی از اعضا برای دیگران مهم نیست و وقعی بدان نمی گذارد بدانید که همه اعضا به زودی دچار مشکل می شوند نظیر همان کشتی سوارانی که زیر پای خود را سوراخ می کردند و در نهایت هم غرق شند.

اعضای خانواده های سلامت و شادکام نگران سلامت روحی و جسمی یکدیگر بوده و از هم مراقبت می کنند. اگر چنانچه مشکلی به وجود آید، نهایت سعی خود را در حل مشکل به کار می برند.

در نهایت اگر شما در خانواده تان در هر یک از این زمینه ها دچار مشکل هستید می توانید همه چیز را با مرور زمان بازسازی کنید منتها مسئله اصلی این است که باید بدانید همه چیز نیاز به تعمیر کردن دارد، حتی روابط . از مشکلات، ناراحتی ها و دلخوری ها فرا رنکنید، آنها روی هم تلمبار می شوند و یک مرتبه منفجر شده یا شما را ناامید می کنند. 

در خانواده‌های موفق چه می‌گذرد؟/کلید شادکامی در خانواده‌های موفق

بهتر است با هم همکاری کنید، رابطه یک کار دو نفره در زندگی زناشویی و چند نفره در یک خانواده بزرگتر است یک نفر به تنهایی نمی تواند رابطه را به موفقیت برساند پس دست به سوی همسرتان دراز کنید و از او هم کمک بگیرید.

شاید برخی سوال کنند که چطور می توانند باب گفت وگو را باز کنند، نشان دهید که قابلیت شنیدن گله و انتقاد را دارید اگر گلایه همسرتان به شما بر می خورد به مرور رابطه شما به سردی خواهد گذاشت، اجازه دهید به قول خودتان این دمل چرکی را باز کند و هر چه می خواهد بگوید و شما هم گوش شنوا باشید.

و در نهایت اینکه تمرکز خود را بر قسمت های  مثبت زندگی تان بگذارید نه قسمت های منفی. وگرنه منفی ها همیشه و همه جا هستند، برقراری درست رابطه و تعمیر آن نیاز به توجه بدین نکات دارد اگر شرایط خراب تر از این حرف هاست که به مرور زمان بتوانید تعمیر کنید، با یک روان شناس خانواده نیز دراین زمینه مشورت کنید و راه و چاه را یاد بگیرید.

انتهای پیام/

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 3 =