کد خبر: 8520
تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۴۰۱ - ۱۰:۵۰
خلیج فارس

مَردان دریا در هشت سال دفاع مقدس به یاد حماسه‌سازان ناوچه سهند و سبلان در آب‌های نیلگون خلیج‌فارس، جلوه‌هایی از شجاعت و خاطرات پیش‌قراولان عرصه خون و آتش و حافظان حریم کشور را در ویژه برنامه‌ «روایت سهند» بازگو کردند.

به گزارش پیام خانواده یکی از جلوه‌های ماندگار ایثار و حماسه، ایستادگی و مقاومت «مردان آب و دریا» در مقام تکاوران و مدافعان سپیدپوش نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در هشت سال دفاع مقدس به ویژه خلق صحنه‌هایی از شجاعت و فداکاری بر روی آب‌های نیلگون خلیج همیشه فارس بوده است.
پس از تجاوز رژیم بعثی عراق و حمایت‌های استکبار از صدام، این بار هم آمریکای جنایتکار بود که می‌خواست بر خلیج همیشه فارس تسلط پیدا کند اما این ناوهای نیروی دریایی ارتش و سپاه بودند که در برابر آنها ایستادند و مقاومت کردند؛ یکی از آن روزها ۲۹ فروردین سال ۱۳۶۷ است که حماسه مقاومت نیروی دریایی ارتش در خلیج فارس و حضور دلیرمردان ناوهای «جوشن و سهند» ماندگار شد.
عملیات ۲۹ فروردین، عملیات پیچیده‌ای بود که آمریکایی‌ها سکوهای سلمان، رشادت و نصر ایران را زدند و شهادت سرداران شهید اسحق دارا و اسدالله رئیسی در خلیج فارس با ادوات ناچیز در مقابل ناوشکن‌ها و بالگردهای مجهز آنها ایستادند و با تمامی وجود از مرزهای آبی دفاع کردند.
نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی نیز در عملیات ۲۹ فروردین ۶۷ شهدای زیادی را در ناوشکن‌های سهند و سبلان و ناوچه جوشن در جنگ با تروریست‌های آمریکایی تقدیم انقلاب اسلامی کرد.
به یاد رشادت‌های حماسه‌سازان ناوچه سهند در آب‌های نیلگون خلیج‌فارس، جمعی از مردان آب و دریا در ارتش جمهوری اسلامی ایران با عنوان شب خاطره ملی «روایت سهند» به میزبانی حوزه هنری استان هرمزگان و نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در منطقه یکم نیروی دریایی امامت نداجا با حضور بر روی عرشه ناوشکن تمام ایرانی سهند به سخنرانی و روایتگری پرداختند.
امنیت امروز مدیون رشادت‌های قهرمانان دیروز
فرمانده قرارگاه مقدم ناوگان جنوب در این مراسم گفت: در روزهای پرالتهاب پیروزی انقلاب اسلامی و در روزهایی که کشورمان ملتهب رویدادهای مختلف بود، قهرمانانی بودند که جانانه خانواده و تمامی علایق دینوی خود را گذاشتند و با دشمنانی که خواب‌های آشفته‌ای برای کشورمان دیده بودند، با دستان خالی مبارزه کردند.
امیر دریادار دوم رضا قربانی افزود: این مراسم با هدف تجلیل از رشادت‌های پیشکسوتان عرصه دفاع، انتقال تجربیات آنان به نسل جوانی است که بدانند انسان‌های بزرگی در این کشور و در نیروهای مسلح ما وجود داشتند که جوانمردانه تا پای جانشان برای عزت ایران مقاومت کردند و اگر امروز امنیت و آرامشی داریم به برکت آن رشادت‌ها، ایثار و مقاومت‌ها است.
وی خاطرنشان کرد: این روحیه ایثار و از خودگذشتگی باید به نسل امروز و آینده منتقل و آن‌ها هم باید بدانند که در مقابل توطئه‌ها و مشکلات کشور باید جانانه و با اقتدار حضور داشته باشند.
فرمانده قرارگاه مقدم ناوگان جنوب اضافه کرد: جوانان امروز و آینده ما باید واقف باشند به این مهم که؛ پرچم پرافتخار جمهوری اسلامی ایران با ایثار و سختی‌های فراوان به دست ما رسیده است و باید همچون قهرمانان و جانبازان سربازان شایسته‌ای برای رهبر معظم انقلاب باشیم و این پرچم را تا رسیدن به دست مولای‌مان برافراشته نگه داریم.
ناو استوار قهرمان نماد صلابت و بااخلاص برای ارتش و سپاه امروز ماست
در ادامه؛ نخستین روای این محفل به ذکر خاطراتی از حضور مقتدرانه نیروهای دریای ارتش و سپاه در خلیج فارس پرداخت و در پاسداشت روزهای خاص خدا به آیه« ذَکرْهُمْ بِأَیامِ اللَّهِ» از سوره ابراهیم در بیان رهبر معظم انقلاب اشاره کرد و بیان داشت: ۲۹ فروردین سال ۶۷ را باید یک روز خدایی بنامیم.
امیردریادار دوم بازنشسته عبدالله معنوی رودسری با بیان اینکه در این تاریخ من مسوولیت فرماندهی ناوشکن سبلان ارتش را برعهده داشتم، تصریح کرد: در درگیری نیروهای دریایی ما با استکبار جهانی واقعیت امر این است که آمریکایی‌ها با این همه توان و تجهیزات نظامی که در خلیج فارس پای کار آورده بودند، اما شجاعت این را نداشتند برای یکی از ناوهایشان که ۲۴ فروردین سال ۶۷ روی مین رفته بود از ما تلافی کنند یعنی جرات همچین کاری را نداشتند.
وی در این رابطه به کتاب خاطرات خود با عنوان «سبلان زنده است» اشاره کرد و بیان داشت: آمریکا که می‌دید نیروی دریایی و هوایی صدام در برابر ایران، توانی ندارد، در دریا با ما وارد جنگ شد، حمله به ناوشکن سهند را روز ۲۹ فروردین سال۶۷ یعنی روز ارتش انتخاب کردند اما تصورشان این بود که ایرانی‌ها مرد جنگ نیستند اما وقتی مقاومت‌هایی نیروهای دریایی ما را دیدند تازه فهمیدند که نیروهای ایرانی در میدان مبارزه چه انسان‌های جان برکفی هستند.
فرمانده ناوشکن سبلان ارتش جمهوری اسلامی در دوران دفاع مقدس بیان کرد: در این حمله ما نیم ساعت با امریکایی‌ها درگیر بودیم، آمریکایی‌ها فکر نمی‌کردند ما مقابله کنیم؛ تصورشان این بود که تا حمله کنند ما فرار می‌کنیم، آنها از اینکه به جمهوری اسلامی اعلان جنگ دهند، وحشت داشتند و می‌دانستند اگر این گونه باشد، ما با اقتدار جلوی آنها می‌ایستیم.
امیردریادار معنوی بیان کرد: ناوشکن سهند چون وسط دریا بود، نمی‌توانست مستقیم با هواپیمایی که در ارتفاعات بالا بود و موشک‌هایی که از ناوشکن‌های آنها می‌آمد، دفاع کند از طرفی نیروی هوایی ما هم نمی‌توانست وارد میدان شود، بارها موشک‌هایشان به جزیره لارک خورد و چون با موشک نمی‌توانستند ما را بزنند از بمب لیزری استفاده کردند.
وی ادامه داد: آن زمان ما در سهند فقط یک پاشنه با یک توپ ۳۵ میلی‌متری داشتیم، وقتی آمریکایی‌ها بر روی سهند یورش بردند، شهید ناواستوار توپخانه حمید قهرمانی که در خاطرات خلبان ناو حمله کننده آمریکایی از وی به عنوان شجاع‌ترین ملوان نیروی دریایی جهان یاد شده، در شرایطی به شهادت رسید که تا آخرین لحظه، تیراندازی به هواپیمای دشمن را رها نکرد و بعد هم به شهادت رسید.
فرمانده ناوشکن سبلان ارتش در دوران دفاع مقدس با بیان اینکه ناو استوار قهرمان یک نماد باصلابت، عاشق وطن، مخلص و باور واقعی برای نیروهای ارتش و سپاه امروز ما است، اضافه کرد: زمانی که ما در محل جنگ قرار گرفتیم تا فردای آن روز که من ناوشکن را آوردم یک نفر از نیروهای ناوشکن باوجود برداشتن زخم‌های متعدد حاضر به جدا شدن از ناوشکن نبودند.
وی با بیان اینکه ناوشکن سهند و سبلان امروز ما قابل قیاس به ناوشکن سال ۶۷ نیست، یادآور شد: ناوشکن‌های امروز سهند و سبلان پرچم جمهوری اسلامی ایران را نه تنها در خلیج‌فارس و دریای عمان که در اقیانوس‌ها و اقصی نقاط دنیا برافراشته و این افتخاری برای مهندسان ما در نیروی دریایی ارتش است و این همان باور ما از هشت سال دفاع مقدس بود.
با دستان خالی مقابل آمریکایی‌ها ایستادیم
یکی از فرماندهان نیروی دریایی ارتش ایران در زمان جنگ تحمیلی نیز با اشاره به شروع خدمت خود در نیروی دریایی ارتش از سال ۵۴ در بندرعباس گفت: تا پیروزی انقلاب اسلامی روزهای پرفراز و نشیبی را پشت سرگذاشتیم و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نیز جنگی ناخواسته بر ما تحمیل شد اما با پشتیبانی مردم، ارتش ایران دوباره صلابت و اقتدار خود را بازیافت.
امیردریادار دوم بازنشسته پرویز فرشچیان افزود: تکاوران قهرمان نیروی دریایی در دفاع مقدس به ویژه در جنگ دریایی با استکبار جهانی درس شجاعت و مردانگی دادند و از هفتم آذر فرصت خودنمایی را از نیروی دریایی رژیم بعث عراق گرفتیم.
وی گفت: در طول جنگ تحمیلی نیروی هوایی پشتیبان ما بود ولی صلابت و شجاعت نیروی دریایی ارتش در هفت آذرماه به اوج رسید. همرزمان شهیدمان همتی، حفیظی و لبافی نه تنها به عراق که به همه کشورهایی که به صدام کمک می‌کردند، درس شجاعت دادند.
این راوی دوران دفاع مقدس بیان کرد: یک کشتی عراقی از ابتدای جنگ تا پایان هشت سال دفاع مقدس در سراسر آبهای خلیج فارس دیده نشد، این شعار نیست، تمامی کشورها به صدام کمک کردند، نیروی دریایی عراق وجود خارجی نداشت ولی مدرن‌ترین سلاح‌ها از آمریکا و شورای سابق، آلمان، فرانسه و انگلیس علیه جمهوری اسلامی ایران در اختیار صدام قرار گرفت.
فرشچیان با بیان اینکه ابهت ابرقدرتی آمریکا به وسیله همین نیروی دریایی ایران و با دستان خالی شکسته شد، خاطرنشان کرد: ما با همه وجودمان در خدمت این آب و خاک هستیم، جان ناقابل خود را برای حفظ و حراست از این کشور در طبق اخلاص گذاشته و می‌گذاریم.فرشچیان با بیان اینکه ابهت ابرقدرتی آمریکا به وسیله همین نیروی دریایی ایران و با دستان خالی شکسته شد، خاطرنشان کرد: ما با همه وجودمان در خدمت این آب و خاک هستیم، جان ناقابل خود را برای حفظ و حراست از این کشور در طبق اخلاص گذاشته و می‌گذاریم.


وی در بیان یکی از خاطرات دفاع مقدس عنوان کرد: اوایل دی‌ماه سال ۱۳۶۲ زمانی که فرمانده سکوی نوروز بودم پیشرفت‌های زیادی نداشتیم در آن زمان برای گرمایش منازل از نفت سفید و از نفت سیاه برای راه‌اندازی نیروگاه‌های برق استفاده می‌کردیم ولی نفت سفید حرف اول را می‌زد.
این فرمانده نیروی دریایی ارتش ایران در زمان جنگ تحمیلی اضافه کرد: روزی که این سکو را تحویل گرفتم ساعت حدود ۲ یا سه شب نیروی هوایی عراق با حمله به این سکوی نفتی ایران که حامل نفت سفید بود و باید به بندر امام خمینی (ره) می‌رسید، باعث آتش سوزی شدند.
فرشچیان افزود: این سکو ۴۰ روز می‌سوخت، اما همرزمان ما با دو آتشخوار کرمان و فولاد با شجاعت و درایت و در زیرآتش دشمن برای رساندن این سوخت به بندر امام خمینی(ره) جانفشانی‌های زیادی کردند تا جایی که تعدادی از آنها شهید شدند.
وی اضافه کرد: در آن دوران برای اینکه خطوط مواصلاتی و شاهرگ اقتصادی ما باز شده و پرچم این کشور برافراشته شود، خون‌های زیادی در آبهای خلیج فارس ریخته شد؛ قدر امنیت امروزمان برا بدانیم.
لزوم ضبط و اشاعه هنرمندانه در نبرد عاشورایی ۲۹ فروردین سال ۶۷
رییس حوزه هنری هرمزگان نیز طی سخنانی ضمن قدردانی از حضور فرماندهان ارتش و سپاه و خانواده‌های شهدا در این شب خاطره اظهار داشت: در نبرد عاشورایی ۲۹ فروردین سال ۶۷ که تمامی ابعاد یک نبرد عاشورایی را داشت؛ از شهادت مظلومانه و تشنه لبانه نیروهای ارتش جمهوری اسلامی ایران و سپاه پاسداران و این ۵۷ شهید مظلوم نیروی دریایی که اگر همه ما کم کاری‌ها را کنار بگذاریم و با همه توان به ثبت و ضبط و اشاعه هنرمندانه این خاطرات بپردازیم، سالها طول خواهد کشید که گوشه‌ای از آنها به تصویر دربیاید.
سعید عبدلی‌زاده در این رابطه از رونمایی از سه کتاب از رزمندگان نیروی دریایی منطقه یکم نداجا خبرداد و اضافه کرد: این محفل را فرصتی برای ثبت و ضبط و اشاعه دلاوری‌هایی که بعد از جنگ تحمیلی نیز ادامه پیدا کرده می‌دانیم.
وی در پایان اقتدار و عزت امروز جمهوری اسلامی ایران در خلیج فارس و تامین امنیت اقتصادی را به برکت خون همین شهدا و دلاوران نیروی دریایی ارتش و سپاه دانست که برای کشور امنیت، اقتدار و عزت آفریده‌اند.
پایان بخش شب خاطره«روایت سهند» حوزه هنری و منطقه یکم نیروی دریایی امامت نداجا با اجرای سرود آوای رضوان از گروه سقای حسین، اجرای نمایش با موضوع عملیات خلیج فارس در ۲۹ فروردین سال ۶۷ و تجلیل از رزمندگان و خانواده‌های شهدای نیروی دریایی ارتش، سه سرباز نمونه نداجا و قدردانی از تلاش‌های نویسندگان و هنرمندان استان همراه بود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 0 =