کد خبر: 7837
تاریخ انتشار: ۶ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۸:۰۰
کمال‌گرایی

کمال گرایی در رابطه عاطفی می تواند باعث شود که شما هیچ وقت نتوانید یک رابطه بلند مدت و ماندگار داشته باشید و با بروز کوچکترین مشکلی رابطه را تمام شده بدانید.

به گزارش پیام خانواده  کمال گرایی در رابطه عاطفی یکی از معضلاتی است که می تواند شما را برای همیشه تنها نگه دارد. کسی که تصور می کند آتش عشقش نباید هیچ گاه خاموش شود، رابطه اش باید همیشه شیرین و خوشایند باشد و قرار نیست با هیچ مشکل یا چالشی روبرو شود و تا آخر عمر باید همان شور و شوق اولیه را احساس کن، تصویری کامل و ایده آل از رابطه عاطفی در ذهنش نقش بسته است ولی آیا این تصویر با واقعیت زندگی مطابقت  دارد؟ اگر زمانی با واقعیت روبرو شود، سرخورده نشده و رابطه اش را خراب نمی کند؟

برخی از تصورات و خواسته های ما از یک رابطه عاطفی با وجودی شیرین و دوست داشتنی است ولی تطابقی با واقعیت ندارد و به عنوان نشانه های کمال گرایی در روابط عاطفی شناخته می شود. کمال گرایی در رابطه عاطفی می تواند به شکل ها مختلفی بروز کند، در ادامه این مقاله بیتوته نشانه های کمال گرایی در رابطه عاطفی را با شما در میان می گذاریم.

کمال گرایی در رابطه عاطفی یعنی چه؟

کمال گرایی عاطفی معضلی است که با وجود ظاهر زیبایی که دارد در حال از بین بردن خوشبختی شما است  باعث بروز تاثیرات منفی و اضطراب در توانایی شما برای برقراری ارتباط با دیگران و ماندن در یک رابطه عاطفی سالم و طولانی مدت است.  کمال گرایی عاطفی باعث می شود که فرد احساس کند باید همیشه در بهترین حالت خود باشد و بروز مشکلات برای او غیر طبیعی است که همین امر استرس مضاعفی برایش ایجاد می کند.  مثلا من همیشه باید در رابطه ام احساس شادی داشته باشم.  ما نباید با هم بحث کنیم. او نباید از من انتقاد می کرد.  من نباید عصبی می شدم.  او باید همیشه بتواند مرا درک کند.  من نباید غمگین به نظر بیایم و مردم نباید بدانند که من حال خوبی ندارم.  

نشانه‌های کمال‌گرایی در رابطه عاطفی چیست؟

نشانه های افراد کمال گرایی در رابطه عاطفی

انتظارات بیش از حد و کمال گرایانه

افراد کمال گرا معمولا انتظارات غیر واقعی که در ذهن خودشان دارند را در شریک عاطفیشان پیدا نمی کنند و شروع به سرزنش، غر زدن و متهم کردن و شماتت شریک عاطفیشان می کنند.  یا این که به دلیل توقعاتی که دارند نمیتوانند کسی را مطابق معیارهایشان پیدا کنند و در توجیه آن بگویند کسی را که مناسبم باشد پیدا نکرده ام ولی آیا واقعا کسی که مناسبش باشد وجود ندارد یا انتظارات بیش حد و کمال گرایانه است که مانع از داشتن یک رابطه عاطفی پایدار می شود؟  در هر دو مورد فرد کمال گرا در نهایت به ناامیدی و درماندگی رسیده و رابطه را نابود می کند.  

توقع نبود بحث و دعوا در رابطه عاطفی

به نظر یک فرد کمال گرا، رابطه عاشقانه باید بدون بحث و جدل باشد. فرد کمال گرایی که توقع دارد شریک عاطفی اش باید در مورد مسائل مختلف با او هم عقیده باشد و هر گونه بحث و دعوا را نشانه عدم تفاهم و پایان رابطه می داند مسلما نمی تواند در یک رابطه طولانی مدت دوام بیاورد.  افراد کمال گرا همه چیز را زیبا و در نهایت خوبی می خواهند و کوچکترین مشکلی را به عنوان مشکلی اساسی قلمداد می کنند. و انتظار هرگونه بخث یا عدم تناسب را ندارند و هر اختلاف نظری را به شکل نشانه قطعی شکست رابطه می بینند.  در واقعیت هیچ دو نفری کاملا شبیه هم نیستند  شخصیت و علایق و نگرش های متفاوتی دارند که منحصر به فرد خودشان است و اگر تصمیم به نقش بازی کردن نداشته باشند مسلما بین شما دو نفر اختلاف عقیده و بحث و دعوا پیش خواهد آمد.  فقط فردی که نسبت به شما بی تفاوت است و هدف خاصی به جز یک رابطه عاطفی سالم از بودن با شما دارد می تواند همیشه شما را تایید کند و هیچ گاه با شما بحث نکند.  معمولا یک فرد کمال گرا زمانی که در رابطه اش دچار تنش میشود به جای این که اختلاف نظر را بپذیرد و برای رسیدن به تفاهم مشترک و درک طرف مقابل تلاش کند، اختلاف را نشانه شکست رابطه می بیند.  

افراد کمال گرا عشق رمانتیک پایدار می خواهند

اوایل آشنایی و دوران ماه عسل بهترین و رمانتیک ترین روزهای یک رابطه است. دراین دوران همه چیز زیبا و کامل به نظر می رسد ولی عشق رمانتیک احساسی است که به دلیل هجوم هورمون ها به بدن ایجاد شده است و با به تعادل رسیدن ترشح هرمون ها آتش عشق رمانتیک سرد می شود  جایش را به صمیمیت، تعهد و درک متقابل میدهد که ضامن دوام یک رابطه طولانی مدت هستند.  

یک فرد کمال گرا در رابطه عاطفی توقع دارد که رابطه اش باید همیشه همان حال و هوای نامزدی و ماه عسل را داشته باشد ولی این اشتباه نشان میدهد که شما تصور درستی از عشق ندارید.  فرد کمال گرا توقع دارد با وجود گذشت زمان و طولانی شدن رابطه، همچان عشق آتشین روزهای اول باقی بماند و همه چیز مثل اوایل رابطه باشد ولی چنین اتفاقی امکان پذیر نیست.

افراد کمال گرا اگر نتوانند با این واقعیت کنار بیایند سرخورده می شوند و نمیتوانند در یک رابطه طولانی مدت بمانند و مجبورند برای این دوباره حس عشق آتشین را تجربه کنند وارد رابطه کوتاه مدت دیگری شوند و این روال همچنان ادامه دارد.

نشانه‌های کمال‌گرایی در رابطه عاطفی چیست؟

توقع علایق کاملا مشترک نشانه کمال گرایی است

با وجود که تشابهات باعث میشود که دو نفر بیشتر بتوانند کنار هم خوش بگذرانند ولی توقع این که طرف مقابل کاملا شبیه ما باشد نشانه کمال گرایی است. در دنیای واقعی یافتن دو نفر کاملا مشابه هم غیر ممکن است و نمیتوانید کسی را پیدا کنید که تمام نگرش ها، سلایق و علایقش مشابه شما باشد.  

رقابت همیشگی با دیگران برای به رخ کشیدن خود 

یک فرد کمال گرا می خواهد همیشه بهترین باشد، فرد کمال گرا میخواهد خودش را بیشتر در معرض رقابت قرار دهد، رقابت هایی که شامل به رخ کشیدن زیبایی های ظاهری، دارایی ها، شریک عاطفی و جزئیات زندگی است، این رقابت ها هدفی به جز هدر دادن انرژی روحی و جسمی ندارد.  در موارد شدید فرد کمال گرا حتی ممکن است با شریک عاطفی اش وارد رقابت شود و از موفقیتهای او احساس خطر کند.  

روش های مقابله با کمال گرایی در رابطه عاطفی

کمال گرایی می تواند باعث پیشرفت افراد شود ولی در یک رابطه عاطفی ممکن است مانع از احساس واقعی آرامش و ماندن در یک رابطه عاطفی بلند مدت شود، خوشبختانه کمال گرایی در رابطه عاطفی کاملا تعدیل پذیر است و می توانید با کمی کنترل آگاهانه بر رفتار خودتان، آثار مخرب کمال گرایی بر رابطه عاطفی را کاهش بدهید.  

رابطه کامل ساختنی است 

رابطه کامل وجود ندارد بلکه این شمایید که میتوانید یک رابطه کامل را بسازید. مفاهیمی از جمله تعهد و از خود گذشتی اغلب باعث رشد و پیشرفت یک رابطه عاطفی می شود. کمال گرایی در رابطه عاطفی باعث افزایش خودخواهی فردی می شود که به دنبال یافتن یک رابطه کامل است نه خلق یک رابطه کامل. سعی کنید سازگاری را بیاموزید تا بتوانید رابطه خود را به بهترین شکل ممکن بسازید.  

مراقب ظاهر سازی شبکه های اجتماعی باشید 

شبکه های اجتماعی یکی از خطرناک ترین ابزارها برای افزایش کمال گرایی افراد است و باعث می شود خودتان را با تصاویر غیر واقعی و کات شده از زندگی دیگران مقایسه کنید و احساس عقب ماندن و عدم اطمینان به خودتان داشته باشید. هنگام مشاهده شبکه های اجتماعی به یاد داشته باشید که اغلب افراد بهترین لحظات زندگی و غیرواقعی ترین حالت هایشان را با رنگ و لعاب بیشتر به نمایش می گذارند و شما هیچ خبری از استرس ها،   تنش ها و  نگرانی ها و خستگی های زندگی واقعی آن ها ندارید.  

یاد بگیرید که شکست جزئی از زندگی است

افراد کمال گرا معمولا تحمل شکست را ندارند و در نتیجه دچار انزوا و افسردگی می شوند. ترس از شکست خوردن ناراحت کننده تر از خود شکست خوردن است. سعی کنید برای کنترل حس کمال گرایی خود گاهی خودتان را در موقعیت هایی که از آن ها وحشت دارید قرار دهید تا متوجه شوید که ترسی که دارید فقط ذهنی است نه واقعی.

نشانه‌های کمال‌گرایی در رابطه عاطفی چیست؟

انجام کارها را به دیگران بسپارید 

تصور نکنید که حتما همه کارها را باید خودتان انجام دهید که درست در بیایند، به شریک عاطفیتان اجازه دهید وظایفش را به تنهایی انجام دهد. شما به غلط احساس میکنید که فقط کار خودتان کامل است و نمیتوانید به دیگران اعتماد کنید یا اگر کاری که فرد مقابل انجام داد مطبق انتظارتان و کیفیتی که میخواستید نبود مسلما آسمان به زمین نیامده است و هیچ مشکلی قرار نیست پیش بیاید.  

خودتان را دوست داشته باشید 

لزومی ندارد برای دوست داشتنی بودن کامل باشید. خیلی از ویژگی هایی که به نظر شما نقطه ضعف یا نقص است همان ویژگی هایی است که دیگران شما را به خاطرش دوست دارند. شما طرف نظر از ظاهرتان و کیفیت کاری که انجام میدهید یک انسان دوست داشتنی هستید. برای دوست داشتنی بودن نیازی به کامل و بی نقص بودن نیست.  

برای موفقیت های کوچکتان جشن بگیرید

برای مقابله با کمال گرایی باید بیاموزید که موفقیت های کوچک را غنیمت بدانید. شجاعت پذیرش اشتباهات خود را داشته باشید، برای  کوچکترین اقدام مثبتی که انجام می دهید ارزش قائل شوید و کوچکترین قدمی که رو به بهبود برمی دارید را به عنوان یک اتفاق بزرگ جشن بگیرید.  

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 10 =